04 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη: Σήκωσε τη φούστα αεροσυνοδού και έφτυσε επιβάτες ο Γάλλος στην πτήση Παρίσι-Αθήνα


΄Ξέφυγε από κάθε όριο, παρενοχλώντας σεξουαλικα την αεροσυνοδό που προσπάθησε να τον συνετίσει, ο Γάλλος επιβάτης ο οποίος αναστάτωσε χθες βράδυ την πτήση Παρίσι - Αθήνα, υποχρεώνοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η αεροσυνοδος, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αντέδρασε με ψυχραιμία και ακολούθησε το πρωτόκολλο. Ειδοποίησε αμεσως την προϊσταμένη καμπίνας, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον κυβερνήτη. Ωστόσο ο Γαλλος επιβάτης συνέχισε απτόητος να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο κατά των μελών του πληρώματος, αλλά και εναντίον των υπολοίπων επιβατών.

«Κάποια στιγμή άρχισε να μας φτύνει, ενώ προσπαθούσαμε να τον προσπεράσουμε για να φτάσουμε στη τουαλέτα» λέει στο protothema ένας εκ των συνεπιβατών.

Σημειώνεται ότι η αεροσυνοδός είπε στον κυβερνήτη ότι ο εν λόγω επιβάτης δεν της φάνηκε μεθυσμένος όταν μπήκε στο αεροπλάνο, γιατί εκείνος μιλούσε στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης δεν βγήκε από την καμπίνα, κάτι που ενδεχομένως έδωσε το δικαίωμα στον παράφρονα Γάλλο επιβάτη να συνεχίσει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά του. Χρειάστηκε η παρέμβαση των συνεπιβατών για να ηρεμήσει η κατάσταση. «Τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν στη θέση του αν και προτιμότερο ήταν «να τον κλειδώσουν μέσα στη τουαλέτα» λέει στο protothema.gr έμπειρος πιλότος .

«Το συμβαν ξεκίνησε περίπου 45 λεπτά από την απογείωσή μας από το Παρίσι και μέχρι την Αλβανία τον είχαν υπό μερικό έλεγχο» λέει ένας άλλος επιβάτης στο Protothema. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν 10 αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας κατάφερε να πάρει το διαβατήριο του Γάλλου από την τσέπη. Μάλιστα, διαπίστωσε ό,τι είχε κάνει την ανάγκη πάνω του και του ζήτησε να αλλάξει ρούχα, πριν αποβιβαστεί από το αεροσκάφος.