21 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Πώς εμπρηστές έκαψαν την Πάρνηθα στις 23 Αυγούστου – Ερωτήματα για τις νέες εστίες που «ξεπηδούσαν»


Βίντεο ντοκουμέντο από την εξέλιξη του πύρινου μετώπου στην Πάρνηθα το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2023, βλέπει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί ερωτήματα.

Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από την Φυλή Αττικής το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου και ταξιδεύοντας μέσα από την χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε έως την Πάρνηθα, καίγοντας στην ουσία τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα της Αττικής.

Το Up Stories χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου παρουσιάζει ένα time-lapse από την φωτιά στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής στην Πάρνηθα. Το βίντεο με τίτλο «Πώς κάηκε η Πάρνηθα. Η καταγραφή αλλεπάλληλων εμπρησμών στον Δρυμό της Αττικής», παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό την επέλαση του πύρινου μετώπου, και πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23/8) περίπου μέχρι και τις 07:30 το πρωί (24/8).

Όπως επισημαίνει το Up Stories, τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε τρία χρονικά σημεία του βίντεο (0:40, 1:02 και 1:35).

«Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπυρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες και που είχε σχολιαστεί από όλους», επισημαίνεται.

Οι συγκλονιστικές εικόνες προκαλούν ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές, «στις οποίες και θέτουμε στην διάθεση τους το ντοκουμέντο αυτό» σημειώνει το Up Stories. Η καταγραφή έγινε από την περιοχή του Αμαρουσίου.

Δείτε το βίντεο: