15 Σεπτεμβρίου 2023

Λούτσα: Αποταχθείς αστυνομικός ο 32χρονος Τούρκος - Είχε επισκεφθεί τους 6 Τούρκους πριν την εκτέλεση


Η Yeni Safak αποκαλύπτει το όνομα του 32χρονου - Η εμπλοκή με τη διακίνηση παράνομων μεταναστών και η επίσκεψη στο σπίτι στη Λούτσα που έμεναν οι έξι Τούρκοι

Νέες πληροφορίες για τον 32χρονο Τούρκο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγη ώρα μετά την εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα και για τον οποίο ερευνάται ο ρόλος του στην ομαδική δολοφονία φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερία Yeni Safak.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα το όνομα του 32χρονου είναι Σουλεϊμάν Νταλγκίς (Süleyman Dalgıç) και πρόκειται για αστυνομικό που είχε αποταχθεί ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.


To σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak για την εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος Τούρκος, για τον οποίο η Yeni Safak λέει ότι δεν έχει ανοίξει το στόμα του στους Έλληνες αστυνομικούς, συνελήφθη με τέσσερα 9αρια φυσίγγια καθώς και δύο, πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν χθες στο protothema.gr, ότι ο Τούρκος που σύμφωνα με κάποιες αναφορές, φέρεται να ήταν αυτός που τελικά οδήγησε τα θύματα στην παγίδα θανάτου είχε προλάβει να σβήσει όλα τα δεδομένα από το κινητό του, κάνοντας επαναφορά. Ωστόσο σε κάποιες από τις συνομιλίες που κατάφεραν να εντοπίσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. κάποιος φέρεται να συνομιλεί με έτερο άτομο και να του λέει μια φράση του τύπου «η δουλειά έγινε», εννοώντας προφανώς το φονικό στη Λούτσα, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα, ενώ, όπως προέκυψε, στο μακελειό στη Λούτσα χρησιμοποιήθηκαν τελικά 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Η Yeni Safak γράφει σήμερα, Παρασκευή, ότι ο Νταλγκίς ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα που επισκέφθηκαν το διάστημα από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου το σπίτι στο οποίο έμεναν οι 6 Τούρκοι στη Λούτσα.

Κατά το δημοσίευμα ο 32χρονος Τούρκος μια ημέρα πριν την δολοφονία είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής της Λούτσας, κοντά στο σημείο που έγινε το φονικό.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο Νταλγκίς είχε βοηθήσει στην είσοδο στην Ελλάδα ορισμένους από τους έξι Τούρκους καθώς και αν τους είχε μεταφέρει στην Ιταλία για να συναντήσουν τον Μπαρίς Μπογιούν, τον τούρκο μαφιόζο για τον οποίο φέρονται να δούλευαν οι έξι εκτελεσθέντες.

Θρίλερ με τον ρόλο του 32χρονου Τούρκου

«Κλειδί» αποδεικνύεται ο ρόλος του 32χρονου Σουλεϊμάν, του Τούρκου που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό στην Αρτέμιδα. Ωστόσο ακόμα το τοπίο παραμένει θολό, καθώς ενώ οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν δεδομένο ότι ο 32χρονος Τούρκος έχει σχέση με τη συμμορία της οποίας μέλη ήταν οι έξι νεκροί, δεν έχουν βρει ακόμα αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν την ταυτόχρονη παρουσία του στον ίδιο χώρο με τα θύματα.

Στο σπίτι που είχαν νοικιάσει και διέμεναν οι έξι Τούρκοι στην Λούτσα δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα ή DNA του, οπότε συμπεραίνεται πως ο 32χρονος δεν ήταν μαζί τους εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι σίγουροι πως ο 32χρονος Τούρκος ήταν μέλος της ίδιας συμμορίας με τα θύματα, καθώς ο αριθμός του κινητού του υπήρχε αποθηκευμένος στις επαφές των τηλεφώνων των θυμάτων, ενώ από τον έλεγχο των στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκύπτει πως είχαν συνομιλίες πριν ακόμα έρθουν στην Αθήνα.

Το σενάριο που εξετάζουν μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι ο 32χρονος να αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να τους «πουλήσει» έναντι αμοιβής φυσικά. Σε αυτή τη φάση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 32χρονος Σουλειμάν να συμμετείχε μαζί με άλλα άτομα, ακόμη και στην εκτέλεση των «έξι».

Ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Μάλιστα, ακόμα και για τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη επιμένει σε αστείες δικαιολογίες, υποστηρίζοντας, όπως έγραψε το enikos.gr πως κάποιος άλλος τις έβαλε στις αποσκευές για να τον παγιδεύσει. Αυτό είναι κάτι που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς, οι οποίοι περιγράφουν τον Τούρκο κακοποιό ως πολύ έξυπνο. Απορούν πώς έκανε τέτοιο λάθος και έπεσε στα χέρια των αρχών.

Ο 32χρονος Σουλεϊμάν φέρεται να είναι πρώην αστυνομικός στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Ασφαλείας, αν και η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας, ενώ κρατείται και για διακίνηση μεταναστών καθώς έχουν προκύψει στοιχεία εις βάρος του.