14 Σεπτεμβρίου 2023

📺Αγοραστός: Έχω στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά – Τι απαντά για την εισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες


«Καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» χαρακτήρισε ο Κώστας Αγοραστός την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου «προκειμένου» όπως είπε,  «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε στον ΣΚΑΙ για την έντονη κριτική και τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «κάθε έργο έχει έναν κωδικό, εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το Περιφερειακό, την Οικονομική Επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τις τεχνικές υπηρεσίες. Κανένα ευρώ δεν πήγε πουθενά αλλού. Και τα έργα είναι εδώ, λειτούργησαν τα έργα».

Σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, μόλις έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν στην ενίσχυση της κοίτης του ποταμού. «Έγινε κοιτόστρωση, αυτή δεν αφορούσε στην ανακατασκευή της γέφυρας», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι τα έργα γίνονται με κάποιες τεχνικές προδιαγραφές.

 «Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε σε τέτοια μάζα νερού. Είναι παλιά η γέφυρα» υποστήριξε ο κ. Αγοραστός.

Για την περίπτωση του φράγματος του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε καταλήγοντας στο ότι «έχω στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά. Το ενδιαφέρον μου είναι όμως να δίνω λύσεις. Κάναμε τα περισσότερα έργα αντιπλημμυρικά που έγιναν ποτέ στην Θεσσαλία».