12 Σεπτεμβρίου 2023

📺Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στη Ρωσία με το θηριώδες τρένο του - Βίντεο


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα νωρίς το πρωί στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου. 

Φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Στη συνέχεια αναχώρησε για το Βλαδιβοστόκ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πούτιν, στο περιθώριο του Eastern Economic Forum, το 8ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν 7 χιλιάδες εκπρόσωποι από σχεδόν 50 χώρες, όπως η Κίνα, Ινδία, Μογγολία, Μιανμάρ, Λάος, Ρωσία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και άλλες.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά μέσα, εικονίζονται τα πράσινα βαγόνια της υπερπολυτελούς αμαξοστοιχίας του και μια σιδηροδρομική μηχανή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να φτάνουν στον σιδηροδρομικό.


Η δεύτερη συνάντηση σε 4 χρόνια - Ανησυχία στη Δύση

Το 2019, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ξαναεπισκεφτεί το Βλαδιβοστόκ για να συναντήσει και πάλι τον Πούτιν, μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες που είχε με τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας.      

Η Δύση δεν κρύβει την έντονη ανησυχία της για τις «προχωρημένες» - όπως χαρακτηρίζονται - διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών για προμήθεια της Μόσχας με όπλα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Πιονγιάνγκ για προμήθεια οπλισμού προχωρούν ενεργά ενώ, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, υπογραμμίζει ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σερκέι Σοϊγκού προσπάθησε τον περασμένο Ιούλιο να πείσει τη Βόρεια Κορέα να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα όταν πρόσφατα επισκέφθηκε ο ίδιος τη χώρα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Μόσχα έχει ανάγκη από οπλισμό και είναι πιθανό να απευθύνεται στην Πιονγιανγκ για συμβατικά όπλα συμπεριλαμβανομένων οβίδων πυροβολικού και πυραύλων. Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να λάβει ως αντάλλαγμα σιτηρά, πετρέλαιο αλλά και στρατιωτική τεχνολογία που αφορά μεταξύ άλλων στα πυρηνοκίνητα υποβρύχια και τους δορυφόρους στρατιωτικής αναγνώρισης.