21 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΙΟ ΕΥΛΥΓΙΣΤΟΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ😝😝Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ Κασσελάκη για Αχτσιόγολου: Από το «δεν ξέρω αν υπονόμευε τον Τσίπρα», στο «την πιστεύω»


Μία «επίμαχη» δήλωση για την Έφη Αχτσιόγλου έκανε την Τετάρτη μιλώντας στην Χαλκίδα, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στη Χαλκίδα, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα προχώρησε σε «αναδίπλωση». Η δήλωση είχε να κάνει με τις αναφορές περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα από την  Εφη Αχτσιόγλου, τις οποίες η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα  στελέχη του κόμματος έχουν χαρακτηρίσει «αθλιότητες» και «λασπολογίες», ενώ και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του κόμματος τις έχει διαψεύσει μέσω του στενού του συνεργάτη, Θανάση Καρτερού.

«Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την Κυριακή. Μαζί μας και η Έφη Αχτσιόγλου» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε ομιλία του προς φίλους του κόμματος στην Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια είπε: «δεν ξέρω αν υπονόμευε η Έφη Αχτσιόγλου τον Αλέξη Τσίπρα. Είμαι ένα μήνα στην πρώτη γραμμή, τέσσερις μήνες στο κόμμα. Να σας πουν αυτοί που ξέρουν».

«Έχω ξεκάθαρες θέσεις»

«Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι εγώ δεν έχω θέσεις, έχω ξεκάθαρες θέσεις, είμαι ο μόνος ο οποίος έχει βάλει θέσεις. Πρέπει να δουλέψουμε για το καλό του τόπου», είπε απαντώντας στην κριτική που δέχεται περί αποπολιτικοποίησης της πολιτικής και έλλειψη πρότασης και σχεδίου.

Τόνισε επίσης ότι τα μέλη του κόμματος «θα πάρουν στα χέρια τους το isyriza, που τώρα είναι κλειδωμένο στην Κουμουνδούρου» και θα κάνουν μαζί με την ηγεσία του κόμματος, αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «να παράξει πολιτική».

«Δεν θέλω εγώ να είμαι βασιλιάς, θέλω εσείς οι πολίτες να αποφασίζετε» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης για τη συμμετοχή του κόσμου στις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά ξέρει να κερδίζει» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, δηλώνοντας ότι «δεν θα θυσιάσει σπιθαμή γης και μέτρο θάλασσας». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν συμφωνεί στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού από τα ελληνικά νησιά στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για τις βάσεις που έχουν στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θέλει να υπάρχει υπουργείο Άμυνας και όχι επίθεσης.

«Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ»

Λίγες ώρες αργότερα, με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι στηρίζει και πιστεύει την Έφη Αχτσιόγλου για το εξώδικο που έστειλε για όσα διακινούνται στα ΜΜΕ για τη συμπεριφορά της απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε λόγο και για «δυνατές επιθέσεις» που δέχεται και ο ίδιος ακόμη και από Μέσα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «την πιστεύει απόλυτα», όσον αφορά στο ψεύτικο sms.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.

Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.

Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.

Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά.

Και είμαστε με το φως».


Η αντίδραση Αχτσιόγλου για το sms στον Τσίπρα

Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος μιλώντας χθες το βράδυ στο Open κάλεσε για μία ακόμη φορά τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση αναφορικά με επιθέσεις και πρακτικές «ανθρωποφαγίας» αλλά και για όσα υποστηρίζει κατά καιρούς ο Παύλος Πολάκης. Συγχρόνως παρουσίασε το εξώδικο που απέστειλε εις βάρος ιστοσελίδας αναφορικά με το sms που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του site απέστειλε προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ενοχλήσει στελέχη του κόμματος κυρίως από την πλευρά της Ομπρέλας που με δημόσιες δηλώσεις τους ζητούν να πάρει θέση για τις εξελίξεις ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. «Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει μία δήλωση» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, άποψη που διατύπωσε με τα ίδια λόγια τα μεσάνυχτα στο Κόντρα Channel o Νίκος Φίλης ο οποίος αναφερόμενος στο διαβόητο sms σχολίασε πως έχουν περάσει έξι ημέρες και ότι «ο Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να τα διαψεύσει δημοσίως». Εκτίμησε επίσης πως εάν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ήθελε να είναι υπέρ του Κασσελάκη θα το έλεγε δημόσια.