21 Σεπτεμβρίου 2023

📺Δεν έδωσε το χέρι στον Λούλα ο Μπάιντεν και εκείνος εκνευρίστηκε [βίντεο]


Μια σειρά από ατυχή περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου της Βραζιλίας Λουίζ Ινάτσιο λούλα ντα Σίλβα.

Η διπλωματική συνάντηση των δύο ηγετών στη σκηνή του ΟΗΕ ξεκίνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο να πέφτει επάνω σε μια βραζιλιάνικη σημαία ύψους δύο μέτρων, την ώρα που έπαιρνε τη θέση του στο βήμα.

Και λίγα λεπτά αργότερα, στην ακατάληπτη ομιλία του, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για «το οικονομικό του όραμα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας μας από τη μέση και προς τα πάνω, και όχι από πάνω προς τα κάτω» με τον Λούλα να παρακολουθεί με απορία.

Το πρόβλημα του Μπάιντεν με τα ακουστικά: «Πρόεδρε με ακούτε;» ρωτούσε ο Λούλα
Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Λούλα, ο Μπάιντεν ταλαιπωρήθηκε με τα ακουστικά του, τα οποία χρησιμοποιούσε για να ακούσει τη μετάφραση.


«Με ακούτε, πρόεδρο Μπάιντεν; Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τ Βραζιλία και για τις ΗΠΑ» είπε ο Λούλα στην αρχή της ομιλίας του. «Πρόεδρε Μπάιντεν με ακούτε;» ρώτησε ξανά ο Λούλα, δείχνοντας να χάνει την υπομονή του καθώς ο Μπάιντεν γρύλισε ως απάντηση. «Μπορείς;» ρώτησε απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο. «Ναι, ωραία».

Ο Μπάιντεν συνέχισε να δείχνει μπερδεμένος καθώς πάλευε με τα ακουστικά, ενώ ο Λούλα συνέχισε την ομιλία του. Κάποια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος έβγαλε τα ακουστικά του και σήκωσε τα φρύδια του απογοητευμένος.

Η χειραψία που δεν έκανε ο Μπάιντεν στον Λούλα

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Gilbert Houngbo και μετά το τέλος της ομιλίας του, έσφιξε τα χέρια του τόσο με τον Μπάιντεν όσο και με τον Λούλα.


Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος αντί να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Βραζιλίας που έτεινε το χέρι του προς το μέρος του, τον άφησε ξεκρέμαστο, χαιρετώντας αμήχανα το κοινό πριν αποχωρήσει από τη σκηνή.

Και ο πρόεδρος Λούλα έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος με την κίνηση αυτή του Μπάιντεν, κάνοντας μια χειρονομία με το χέρι του.