10 Σεπτεμβρίου 2023

📺Κακοκαιρία Daniel: 11 νεκροί και 6 αγνοούμενοι – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών – Tι λέει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής


Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τους απεγκλωβισμούς των πολιτών αλλά και για τον τραγικό απολογισμό με τους 11 νεκρούς.

«Βρισκόμαστε στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» όπου έχει μεταφερθεί το κέντρο μας από την Ιτέα Καρδίτσας. Βρισκόμαστε προς την Λάρισα και τον Πηνειό, παρακολουθούμε την στάθμη του νερού. Υπάρχει μία χαμηλότερης έντασης δυναμικής όλη τη νύχτα ωστόσο δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε σε ετοιμότητα. Στη Γιάννουλη χθες είχαμε και μία επιχείρηση διάσωσης πυροσβεστών και πολιτών που έπρεπε να τους βγάλουμε μέσα από τα ορμητικά νερά λόγω της ανατροπής δύο λέμβων. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της τεχνητής λίμνης Κάρλα, να λάβουν υπόψιν τα μηνύματα του 112», είπε αρχικά.



Ο απολογισμός των ανθρώπινων ζωών

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, «είχαμε 7 αγνοούμενους, που μέσα σε εκείνους ήταν και ο άτυχος 75χρονος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός και αναγνωρίστηκε η σορός του. Άρα, οι νεκροί είναι 11 και 6 οι αγνοούμενοι αφού ο 75χρονος βρέθηκε νεκρός. Είμαστε σε όλους τους οικισμούς της Θεσσαλίας. Έχουμε εισχωρήσει σε όλους τους οικισμούς. Όσοι άνθρωποι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και ειδικά στην Καρδίτσα, βλέπουν ότι χαμηλώνει η στάθμη του νερού, έχουν παροχή φαγητού και νερού με μερίμνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν θέλουν να φύγουν από την περιοχή αφού βλέπουν ότι επιστρέφει η «κανονικότητα» και πέφτει η στάθμη».

«Οι άνθρωποι είναι στα σπίτια τους ωστόσο όλα τα σπίτια θα ελεγχθούν για λόγους στατικότητας. Θα πρέπει να έχουν την άμεση φροντίδα με τα είδη πρώτης ανάγκης. Μέχρι και χθες επιχειρούσαμε και σήμερα συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και με πλωτά μέσα και με εναέρια μέσα. Έχει μειωθεί ο ρυθμός απεγκλωβισμού αλλά θα κάνουμε τον δεύτερο και τρίτο έλεγχο στα σπίτια», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Αθήνας και τα δύο ρεύματα για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή.

Από την περιοχή της Λάρισας μέχρι την Ημαθία και από την Κατερίνη μέχρι τη Λαμία.




Β. Εύβοια : Ταυτοποιήθηκε το πτώμα που επέπλεε στην παραλία – Προέρχεται από τη Μαγνησία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline, ταυτοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο Βόλου το πτώμα του άνδρα που βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία Ελληνικών της Β. Εύβοιας από κάτοικο της περιοχής που ειδοποίησε τις αρχές. Ανήκει στον Τ.Ι. ηλικίας 78 ετών, από τον Βόλο και τα θαλάσσια ρεύματα τον έφεραν μέχρι την παραλία των Ελληνικών ύστερα από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Τον αναγνώρισε η σύζυγός του.

Το χρονικό:

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία των Ελληνικών από κάτοικο της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου 9/9 περίπου στις 5 το απόγευμα. Ο κάτοικος που τον εντόπισε, ενημέρωσε αμέσως το Λιμεναρχείο Αιδηψού.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ο Λιμενάρχης Αιδηψού κ. Δανίκας και ο Διοικητής του Λιμενικού τμήματος Ωρεών κ. Κρεμμύδας όπου συντόνισαν την επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος ηλικίας περίπου 70 ετών, η οποία έγινε από τους άνδρες του λιμενικού καθώς ήταν αδύνατον να προσεγγίσει σκάφος λόγω των φερτών υλικών που υπάρχουν στην θάλασσα.

Πιθανολογείται ότι το πτώμα έφτασε με τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Μανγησία και βρίσκεται πολλές μέρες στη θάλασσα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline η φωτογραφία του πτώματος έχει ήδη σταλεί στο Λιμεναρχείο Βόλου όπου διατηρεί αρχείο με τους αγνοούμενους και κατά πάσα πιθανότητα το πτώμα όντως προέρχεται από την περιοχή.

Η σορός θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή στην Αθήνα όπου και θα διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.