16 Σεπτεμβρίου 2023

Davis Cup: Εγκατέλειψε ο Κλέιν, πήρε το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς- Ισοφάρισε (1-1) τη σειρά με τη Σλοβακία η Ελλάδα - Βίντεο


Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 1-0 στα σετ, ισοφάρισε σε 1-1 και στο 4-0 του 3ου ο Κλέιν εγκατέλειψε αφού είχε κράμπες - Την Κυριακή θα κριθεί ο νικητής στο Ελλάδα - Σλοβακία

Την πρώτη νίκη στην Ελλάδα και στους αγώνες του Davis Cup που διεξάγονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο χάρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τα βρήκε "σκούρα" απέναντι στον Σλοβάκο Λούκας Κλέιν αλλά πήρε τη νίκη με τον αντίπαλό του να εγκαταλείπει στο 4-0 του 3ου σετ. 

Ο Σλοβάκος κέρδισε με 7-6 (3) το 1ο σετ, ο Έλληνας πήρε με 7-6 (5) το 2ο και ενώ βρέθηκε μπροστά με 4-0 και 2 μπρέικ στο 3ο ο Κλέιν δεν μπόρεσε να συνεχίσει αφού υπέφερε από κράμπες. 

Πλέον η σειρά της Ελλάδας με την Σλοβακία είναι στο 1-1 και ο νικητής θα κριθεί την Κυριακή. Η ομάδα που θα φτάσει στις 3 νίκες θα πάρει την πρόκριση. 

Το πρόγραμα της Κυριακής (11:00) στο οποίο μπορεί να υπάρξουν αλλαγές πριν από τους αγώνες. 

Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης - Λούκας Κλέιν/Ίνγκορ Ζέλεναϊ

Στέφανος Τσιτσιπάς - Άλεξ Μόλτσαν

Αλέξανδρος Σκορίλας - Λούκας Κλέιν

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ πόιντ αλλά ο Λούκας Κλέιν το έσβησε για το 1-0. Με love service game o Σλοβάκος έφτασε στο 2-1 όμως ο Έλληνας απαντά με τον ίδιο τρόπο για το 2-2.

Στο 8ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έσβησε 2 μπρέικ πόιντ και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Έλληνας είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο αλλά ο Σλοβάκος το έσβησε ξανά για το 5-4.

Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 5-5 και εν συνεχεία οδήγησε το 1ο σετ σε τάι μπρέικ.

Εκεί ο Κλέιν με 2 μίνι μπρέικ προηγήθηκε 3-0 και εν συνεχεία 5-0. Ο Τσιτσιπάς πήρε πίσω το ένα μίνι μπρέικ (5-3) αλλά ο αντιπαλός του έφτασε σε τριπλό σετ πόιντ.

Τελικά έκλεισε το σετ στο 7-6 (3) με διπλό σφάλμα του Έλληνα.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε 5 μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ και ο Κλέιν ισοφάρισε σε 2-2. Ο Έλληνας έφτασε στο 4-3 και στο 5-4.

Ο Κλέιν έσβησε 3 σετ πόιντ (μπρέικ πόιντ) του Τσιτσιπά και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Ο Σλοβάκος ξεκίνησε με μίνι μπρέικ (1-0) και ο Έλληνας το πήρε πίσω μειώνοντας σε 2-1.

Έφτασε στο 3-2 με το σερβίς του και με μίνι μπρέικ στο 4-3. Ο Κλέιν το πήρε πίσω (4-4) αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε με μίνι μπρέικ σε διπλό σετ πόιντ (6-4).

Με το σερβίς του έκλεισε το σετ στο 7-6 (5).

Στο 3ο σετ με το καλημέρα ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ (1-0) και το υπερασπίστηκε για το 2-0. Νέο μπρέικ (3-0) για τον Έλληνα με τον αντίπαλο του όμως να παίζει με πρόβλημα στο γκέιμ και να εξετάζεται μετά το τέλος του γκέιμ.

Τελικά μετά το 4-0 του 3ου σετ ο Σλοβάκος εγκατέλειψε τον αγώνα.