27 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΗΡΘΕ😜🤷‍♂️FT: «Η Ελλάδα σχεδιάζει νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών»-Επιβεβαιώνει ο Καιρίδης


[Προεκλογικά αλλιώς μας τα λέγατε αδέρφια!!
"Έμφαση στην εποχική εργασία και υλοποίηση διεθνών διμερών συμφωνιών για την προσέλκυση ατόμων ειδικών δεξιοτήτων σε κρίσιμους τομείς της εθνικής οικονομίας όπως η πρωτογενής παραγωγή, οι κατασκευές, ο τουρισμός, η τεχνολογία"... μετεκλογικά μας λέτε ότι άτομα "ειδικών δεξιοτήτων" είναι οι 300.000 λαθροισλαμιστές... ΓΙΑ ΣΥΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ γιατί αν συνεχίσετε έτσι και με τα υπόλοιπα που μαζεύτηκαν σε 3 μήνες, βλέπω να σας παίρνει τα σώβρακα ο Κασσελάκης σε κανα χρόνο και δεν θα καταλάβετε κι εσείς από που σας ήρθε! Μην την πάθετε σαν τον Φίλη...]

Οι Financial Times σε δημοσίευμα τους αποκαλύπτουν ότι στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ , συζητήθηκε σχέδιο για την νομιμοποίηση 300.000 μετανστών ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας…

Σύμφωνα με τους Financial Times ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, υποστήριξε ότι το σχέδιο απορρόφησής τους στο εργατικό δυναμικό της Ελλάδας αφορά μετανάστες των οποίων οι άδειες διαμονής έχουν λήξει ή δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά.

Υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για τους 300.000 μετανάστες στοχεύει στην άμβλυνση των έντονων ελλείψεων στη γεωργία, τον τουρισμό και στις κατασκευαστικές εργασίες και πως δεν θα ενθαρρύνει την παράτυπη μετανάστευση, αλλά «θα ενισχύσει τα δημόσια έσοδα με φόρους απασχόλησης και εισφορές και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δραματικών ελλείψεων σε ορισμένους τομείς».

Υπερτριπλασιασμός των μεταναστευτικών ροών 

Οι Financial Times αναλύουν και τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα, οι οποίες υπερτριπλασιάστηκαν τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με το 2022, καθώς καταγράφηκαν 715 αφίξεις. Μάλιστα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, άλλοι 7.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά, με τις δομές φιλοξενίας να έχουν φτάσει και πάλι στα όριά τους.

Η κυβέρνηση, η οποία έχει δεχθεί κριτική για τη σκληρή μεταχείριση των μεταναστών, έχει υποσχεθεί να είναι «δίκαιη αλλά σκληρή». Ο Δημήτρης Καϊρίδης δήλωσε στους Financial Times ότι οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίσουν να «φυλάσσουν τα σύνορα επιμελώς, αλλά και (…) να παρέχουν πολύ ανθρώπινες συνθήκες στους αιτούντες άσυλο».

Καιρίδης: Μειώνεται ο αριθμός μεταναστών στην Ελλάδα - Θέλουμε να υπάρξει δημόσια τάξη


Συνολικά στην Ελλάδα έχουμε 700.000 νόμιμους μετανάστες, οι μισοί εκ των οποίων είναι αλβανικής καταγωγής, οι άλλοι μισοί κυρίως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, αναφερθείς στις πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επιπλέον, σημείωσε πως ο συνολικός αριθμός μεταναστών στην χώρα μας «βαίνει μειούμενος συν τω χρόνω, όχι αυξανόμενος, παρά τις αυξημένες ροές δηλαδή, που είχαμε το τελευταίο διάστημα και όλη τη φιλολογία η οποία αναπτύσσεται, ενδεχομένως και δικαιολογημένα, για πώς να το πούμε, εισβολή, τα στοιχεία δίνουν μια διαφορετική εικόνα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καιρίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα, έχουν φύγει πάρα πολλοί μετανάστες, κυρίως αλβανικής καταγωγής, τα χρόνια του κορωνοϊού, ψάχνοντας καλύτερα μεροκάματα στην Ιταλία και αλλού. Από τους 60.000 που ήρθαν παράνομα από 1η Ιανουαρίου του 2021, τόνισε, πήραν ταξιδιωτικά έγγραφα και προσφυγικά διαβατήρια 92.000, που σημαίνει ότι ήρθαν 60.000 και έφυγαν 92.000, άρα ο συνολικός αριθμός αυτών έχει μειωθεί.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουμε 700.000 νόμιμους μετανάστες, δήλωσε κατόπιν, τονίζοντας ότι «αυτός ο αριθμός ήταν αρκετά υψηλότερος, έχει μειωθεί περίπου κατά 180.000 τα τελευταία πέντε χρόνια και υπάρχουν, υπολογίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου και περίπου 300.000, δεν είναι σίγουρος ο αριθμός, διότι μιλάμε για παράτυπους, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Σε αυτόν τον πληθυσμό των 300.000 θα υπάρξει, πρόθεσή μας είναι, μία λελογισμένη παρέμβαση, χωρίς να δημιουργείται, επαναλαμβάνω, κανένας νέος μαγνήτης για προσέλκυση περαιτέρω παράνομων ροών, γιατί αυτός είναι πάντα ο κίνδυνος» επισήμανε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, τα πράγματα με την Τουρκία είναι πολύ καλύτερα σε επίπεδο κλίματος, διαβεβαίωσε. «Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και από εμένα με τον ομόλογό μου, τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας και σε τεχνικό επίπεδο είχαμε μια συνάντηση κλιμακίων στο τριεθνές, εντός βουλγαρικού εδάφους το περασμένο Σάββατο μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας και βεβαίως ο κ. Γεραπετρίτης με τον ομόλογό του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που το έθεσε το θέμα στον Πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, αλλά το έθεσε και ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής πολιτικής με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ως προμετωπίδα στη διεκδίκηση θέσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που διεκδικεί η Ελλάδα για το 2025-2026».