25 Νοεμβρίου 2023

Παπαπαναγιώτου: Η λύτρωση του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ


Την ώρα που η κυβέρνηση διπλασιάζει τη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, πετυχαίνει μικρές αλλά κρίσιμες νίκες κατά της ακρίβειας (μείωση κατά 25% των τιμών από την πρώτη πολυεθνική στην οποία επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο) και υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για αυξήσεις των συντάξεων και των μισθών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο λυτρωτικός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και είναι λυτρωτικός, γιατί ο εμφύλιος σπαραγμός αποκαλύπτει εναργέστατα ποιοι άνθρωποι κυβέρνησαν, ποιες ήταν οι μέθοδοι που κυβέρνησαν και πόσο «σάπιο» ήταν το καθεστώς που δημιούργησαν. Ταυτοχρόνως αποκαλύπτει τη θλιβερά ανεπαρκή, αλλά και αυταρχική, τοξική πολιτική προσωπικότητα του ουρανοκατέβατου-μεσσία Στ. Κασσελάκη.

Μια ματιά στο δημόσιο πολιτικό ξεκατίνιασμα του διαλυόμενου ΣΥΡΙΖΑ αρκεί. «Κορυφαία» στελέχη, πρώην υπουργοί, ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, τέτοιους που κάνουν ακόμα και παραβατικούς, να γουρλώνουν με απορία τα μάτια. Ακόμα χειρότερα, αλλά και πιο αποκαλυπτικός είναι ο ανεξέλεγκτος σπαραγμός, που μαίνεται στον βούρκο του Διαδικτύου. Εκεί που ακόμα πιο «απελευθερωμένα» στρατευμένα τρολ-ενταγμένα όμως στο σύστημα εξουσίας του εξατμιζόμενου ΣΥΡΙΖΑ-αλληλοκατασπαράσσονται με πρωτοφανές μίσος. Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε «δολοφονικές» αναρτήσεις. Βρίθει το Διαδίκτυο. Αρκεί μια απλή περιήγηση. Ούτε πρόκειται να αναφερθώ σε εμέσματα «επωνύμων» στελεχών εναντίον «συντρόφων» τους. Ων ουκ έστι αριθμός.

Θα σταθώ όμως στην ουσία: Αποκαλύπτεται ότι «ανθρωπάκια» γεμάτα μίσος, εχθροπάθεια, τοξικότητα και ρεβανσισμό, ήταν ο πολιορκητικός κριός της «πρώτης φοράς Αριστερά». Κατά κύριο λόγο αγράμματοι, εμπαθείς και αδίστακτοι «δολοφόνοι χαρακτήρων» και συστηματικοί διασπορείς fake news, ήταν οι πρωταγωνιστές της αθλιότητας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, την ώρα της διάσπασης που γίνεται με όρους αναξιοπρέπειας και φαιδρότητας, το ομολογούν οι ίδιοι καρφώνοντας ο ένας τον άλλο.

Αυτός ο τοξικός «βάλτος» ήταν δημιούργημα της «παρέας» του Α. Τσίπρα και του ίδιου προσωπικά. Αυτός το δημιούργησε, αυτός το στήριξε, αυτός το χρησιμοποίησε. Αυτός δημιούργησε το ετερόκλητο «καραβάνι» κι αυτός το κληροδότησε στον «Mr τίποτα», που τον διαδέχθηκε. Κι αυτός αδίστακτος και αλαζών όπως είναι, το χρησιμοποίησε με μεγάλη άνεση και χωρίς ενδοιασμό. Εφτασε έτσι, να καταγγέλλει με άνεση τον ίδιο το «δημιουργό της κολάσεως». Αγκαλιάζοντας τους «κυρ Παντελήδες»-μόνιμο στόχο των πολιτικά άρρωστων του υπογείου. Λέγοντας με θράσος, «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει». Λες και οι δύο είδαν φως και μπήκαν, δεν τους διόρισε ο Α. Τσίπρας…

Είναι λύτρωση για τη δηλητηριασμένη κοινωνία, να καταλάβει αδιαμεσολάβητα, με τα δικά τους λόγια, πως ένας πολιτικό υπόκοσμος έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα. Οχι μόνο οικονομικά και με τη διεθνή ανυποληψία στην οποία την καταδίκασε. Η μεγαλύτερη ζημιά που έκαναν οι ελεγκτές των «αρμών της εξουσίας» και οι κατασκευαστές σκευωριών, είναι ότι δηλητηρίασαν και δίχασαν την κοινωνία. Οχι για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Αλλά από εμπάθεια, ρεβανσισμό και λόγω των χαμηλών ενστίκτων που τους χαρακτηρίζουν και μοχθηρότητα.

Είναι λύτρωση, όχι τόσο η διάλυση ενός κόμματος που ήταν καταδικασμένο να διαλυθεί, αλλά η διάλυση και η πλήρης απαξίωση της νοσηρής νοοτροπίας του. Είναι λύτρωση για την κοινωνία να απαλλαγεί από τους μισθοφόρους «δημοσιογράφους», των οποίων η κύρια δουλειά ήταν να βυσσοδομούν ανώνυμα στο Διαδίκτυο. Είναι λύτρωση η εξαΰλωση των τυχοδιωκτών, που υποδύθηκαν τους «αγωνιστές», τους εξυγιαντές και τους φορείς του «ηθικού πλεονεκτήματος», που αποδείχθηκαν απλώς πεινασμένοι για εξουσία.

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
https://eleftherostypos.gr/apopseis/i-lytrosi-tou-emfyliou-ston-syriza