28 Νοεμβρίου 2023

Εργατικό βρετανικό κόμμα: Ο Σούνακ δεν συνάντησε συμμάχους με τους οποίους έχουμε σημαντικούς δεσμούς – Δεν μπορεί να προσφέρει σοβαρή ηγεσία


Διεθνώς επικρίνεται η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τις συνομιλίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, καθώς η κίνηση του Βρετανού Πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται “λανθασμένη” και “αναξιοπρεπής”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο Λονδίνο, εξέφρασε επίσης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι η συνάντηση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Εκπρόσωπος των Εργατικών δήλωσε πως “Αν ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας με τους οποίους η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δεν μπορεί να προσφέρει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που χρειάζεται η χώρα μας. Το Εργατικό Κόμμα Κιρ Στάρμερ είναι έτοιμο”.

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα, ο επικεφαλής των Εργατικών Κιρ Στάρμερ είχε δηλώσει ότι ήταν ανοιχτός σε μια συμφωνία δανείου που θα επέτρεπε τον επαναπατρισμό σημαντικού μέρους των Γλυπτών με αντάλλαγμα μια περιστρεφόμενη εύθυμη περιπέτεια με ελληνικές αρχαιότητες που δεν είχαν ξαναδεί.