27 Νοεμβρίου 2023

📺Μασκ - Νετανιάχου: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την καταστροφή της Χαμάς (vid)


Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ίλον Μασκ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου που μεταδόθηκε LIVE από την πλατφόρμα X εξέφρασε την υποστήριξή του προς το Ισραήλ, λέγοντας ότι μια πρόκληση είναι «να σταματήσει τελικά η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε, ξέρετε, δολοφονίες».

«Αν θέλετε ασφάλεια, ειρήνη και μια καλύτερη ζωή για τους κατοίκους της Γάζας, τότε πρέπει να καταστρέψετε τη Χαμάς. Πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από το δηλητηριώδες καθεστώς, όπως έγινε στη Γερμανία και την Ιαπωνία», είπε ο Νετανιάχου, με τον Μασκ να σχολιάζει ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή»

Ο Μασκ παρατήρησε επίσης ότι οι απώλειες μεταξύ των αμάχων είναι «αναπόφευκτες» και ότι το Ισραήλ προσπαθεί να τις αποφύγει στον πόλεμό του κατά της Χαμάς.

«Χρειάζεται να συνδυάσεις τη σταθερότητα και την εξουδετέρωση των τρομοκρατών και εκείνων που έχουν πρόθεση να δολοφονήσουν, και ταυτόχρονα να βοηθήσεις εκείνους που παραμένουν, κάτι που συνέβη στη Γερμανία και την Ιαπωνία», προσθέτει.

«Συνήθως ο νικητής τιμωρεί τον ηττημένο», συνεχίζει και επισήμανε την αποκατάσταση της Γερμανίας και της Ιαπωνίας από τους συμμάχους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως παραδείγματα για το πώς οι προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά από έναν μεγάλο πόλεμο και μια ξεκάθαρη νίκη βοήθησαν στην εξασφάλιση της ειρήνης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου φιλοξένησε τον Μασκ σε μια ξενάγηση σε ισραηλινό κιμπούτς που καταστράφηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ξενάγηση στο Kfar Aza έγινε με σκοπό να δείξει στον Μασκ τη φρίκη της επίθεσης της Χαμάς, κατά την οποία οι τρομοκράτες εισέβαλαν στην κοινότητα και σε περίπου 20 άλλες, σφαγιάζοντας και καίγοντας ολόκληρες οικογένειες και απαγάγοντας δεκάδες αμάχους στη Γάζα.


Ο Μασκ πληροφορήθηκε τα περιστατικά για τις σφαγές στο κιμπούτς από έναν ηγέτη του τοπικού συμβουλίου και από έναν εκπρόσωπο των IDF.

Παράλληλα, πήγε στο σπίτι του επικεφαλής ασφαλείας της κοινότητας Ofir Libstein, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρομοκράτες.

Ο Μασκ άκουσε επίσης την ιστορία της 4χρονης Αμπιγκέιλ Ίνταν, η οποία απήχθη στη Γάζα και απελευθερώθηκε χθες.