10 Δεκεμβρίου 2023

📺«Χρυσή» η τρομερή Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας-Δύο ακόμα χάλκινα με Βαζαίο και Παπαστάμο


Η καταπληκτική Άννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα! Η σπουδαία Ελληνίδα κολυμβήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Η Ντουντουνάκη μετά το χάλκινο στα 100μ. πεταλούδας, πήρε το χρυσό στο 50άρι της πεταλούδας σε ένα ονειρεμένο διήμερο για την ίδια αλλά και για την ελληνική κολύμβηση που έφτασε τα πέντε μετάλλια στους αγώνες. Είχαν προηγηθεί τα χάλκινα του Παπαστάμου στα 400μ. μικτή ατομική, του Βαζαίου στα 100μ. μικτή ατομική, της Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα και της Εθνικής ανδρών στα 4x50μ. ελεύθερο.

Η Ντουντουνάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό 25άρας, ενώ ξαναέφερε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου δύο χρόνια μετά την επιτυχία του Ανδρέα Βαζαίου στο Καζάν το 2021. Επίσης, η Ντουντουνάκη είναι η πρώτη που είχε κατακτήσει χρυσό και σε 50άρα πισίνα, το 2021 στα 100μ. πεταλούδα.

Στο πρώτο 25άρι η Ντουντουνάκη ήταν τρίτη, όμως στο δεύτερο ήταν φοβερή, κάλυψε την απόσταση και τερμάτισε ταυτόχρονα μαζί με την Ολλανδή Τέσα Χιέλε με χρόνο 25.10. Οι δύο αθλήτριες μοιράστηκαν έτσι το χρυσό μετάλλιο, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Σάρα Γιούνεβικ με χρόνο 25.16.

«Χάλκινος» ο Βαζαίος

Ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε σπουδαία κούρσα κι ήταν εξαρχής στην πρώτη τριάδα ανεβαίνοντας εν τέλει στο βάθρο. Αυτό ήταν το δέκατο μετάλλιο που κατακτά ο Βαζαίος σε Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας! Τερμάτισε τρίτος με χρόνο 51.91, ενώ πρώτος αναδείχθηκε ο Αυστριακός Μπέρναρντ Ρεϊτσχάμερ με 51.39 και δεύτερος ο Ελβετός Νόε Πόντι με 51.62.

Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στους αγώνες μετά το χάλκινο της Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα και της Εθνικής ανδρών στα 4x50μ. ελεύθερο.


Τρίτος ο Απόστολος Παπαστάμος στα 400μ. μικτής ατομικής


Ο Απόστολος Παπαστάμος στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτής ατομικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Η Ελλάδα κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο στους αγώνες μετά τα τρία χάλκινα του Βαζαίου στα 100μ. μικτής ατομικής, της Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, της Εθνικής ανδρών στα 4x50μ. ελεύθερο.

Ο Έλληνας κολυμβητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 4:05.19 συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ και το Πανελλήνιο Νέων Ανδρών. Ο Απόστολος Παπαστάμος ανέβασε ρυθμό μετά την πεταλούδα, κι από την έκτη θέση που ήταν μετά το πρώτο 25άρι, μπήκε στη μάχη των μεταλλίων τερματίζοντας τρίτος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Αλμπέρτο Ρατζέτι ο οποίος τερμάτισε σε 3:57.01, ενώ δεύτερος ήταν ο Βρετανός Ντάνκαν Σκοτ με 4:00.18.