09 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντη: Ελεύθεροι και οι 424-Τουλάχιστον 6 αρνήθηκαν να δώσουν DNA-Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα-Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό


Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων συνεχίζονται - Η ανησυχία των γιατρών για τον 31χρονο αστυνομικό που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ελεύθεροι αφέθηκαν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ και οι 424  που προσήχθησαν μετά  τα επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη το βράδυ στου Ρέντη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Σωτήρη Μπαρσάκη οι γιατροί προχώρησαν σε δύο μεταμοσχεύσεις νωρίτερα, μία στην αρτηρία και μία στην καρδιά. Παράλληλα, προχώρησαν και σε καθαρισμό του σημείου που σφηνώθηκε η φωτοβολίδα.

Ωστόσο, η μεγάλη τους ανησυχία είναι τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στον 31χρονο όταν ξυπνήσει. 

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό

Επεισόδια στου Ρέντη: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό
Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος.

Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

Τουλάχιστον έξι άτομα αρνήθηκαν να δώσουν DNA - Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά την επίθεση χούλιγκαν στα ΜΑΤ στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.  

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» . Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Φάνης Καραμπατζάκης, ανάμεσα σε άλλα ευρήματα, έχουν βρεθεί κοντά στο γήπεδο και υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

Παράλληλα, όπως πρώτο μετέδωσε το ethnos.gr οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Επισημαίνεται ότι το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί, δεν σημαίνει ότι αν προκύψουν κατηγορηματικά στοιχεία σε βάρος κάποιου ή κάποιων εξ΄ αυτών, δεν μπορούν να συλληφθούν.