08 Δεκεμβρίου 2023

📺ΦΑΣΑΡΙΑ για την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΗΛΙΘΙΑ «υπόκλιση» Γεραπετρίτη στον Ερντογάν -«Γελοιότητες» απαντούν διπλωματικές πηγές [βίντεο]


Πολύς... ντόρος σηκώθηκε κυρίως στα social media για την «υπόκλιση» που έκανε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης την ώρα που έμπαινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Γελοιότητες! Αυτό βρήκαν να πουν από όλη την επιτυχημένη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα;» ανέφεραν διπλωματικές πηγές με προφανή εκνευρισμό.

Υπενθύμιζαν δε ότι μόνο σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε τρεις φορές με τον Τούρκο πρόεδρο και φυσικά ουδέποτε υπήρξε καμία υπόκλιση. Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης υποδέχθηκε τον κ. Ερντογάν με μια απλή χειραψία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την άφιξή του.

Πώς όμως συνέβη αυτή η παρεξήγηση;

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται πράγματι ο Έλληνας ΥΠΕΞ να σκύβει την ώρα που περνά το κατώφλι του προεδρικού ο κ. Ερντογάν. O κ. Γεραπετρίτης λέει ότι έσκυψε το κεφάλι ως ένδειξη ευγενείας και σεβασμού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας... η οποία όμως δεν φαίνεται στο πλάνο την ώρα που κάνει την υπόκλιση και όταν εμφανίζεται η Πρόεδρος ο Γεραπετρίτης έχει τελειώσει την υπόκλιση.

Δείτε το βίντεο:





Γεραπετρίτης: Θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους

Λίγο αργότερα ο κ. Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως η υπόκλιση ήταν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως «εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους».



Βέβαια υπάρχουν και βίντεο που τον δείχνουν να μην υποκλείνεται αλλά απλά να σκύβει ελαφρά το κεφάλι σε συνάντησή του με την Σακελλαροπούλου... οπότε καταλαβαίνεται το πάρε δώσε στα κοινωνικά δίκτυα...