17 Ιανουαρίου 2024

📺Ίδρωσε αλλά πήρε την πρόκριση στη φάση των 32 του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς


Κόπιασε πολύ, ίδρωσε αρκετά αλλά την έκανε στο τέλος τη δουλειά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας -νούμερο 7 στον κόσμο- έπειτα από έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα που διήρκησε 3 ώρες και 36 λεπτά, επικράτησε με 3-1 του Τζόρνταν Τόμπσον και πήρε το εισιτήριο για τους 32 του Australian Open.

Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ χάνοντας το πρώτο σετ, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4) του Αυστραλού, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 47 του κόσμου. 

Προκρίθηκε με ανατροπή

Παρότι ξεκίνησε (όπως και στον πρώτο γύρο) νωχελικά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του μετά την απώλεια του πρώτου σετ και έδειχνε πολύ ανώτερος από τον αντίπαλό του. Και πάλι όμως αν και φάνηκε ότι θα καθάριζε τον αγώνα στα τέσσερα σετ, έπαθε ένα μικρό... μπλακ άουτ όταν σέρβιρε για τη νίκη και παραλίγο να μπει σε περιπέτειες!

Τέλος καλό όλα καλά, όμως, και την Παρασκευή (19/1) θα επιστρέψει στο court και θα προσπαθήσει να κλείσει θέση στη φάση των «16» της σπουδαίας διοργάνωσης. Εκεί θα αναμετρηθεί με τον 19χρονο Γάλλο Λούκα Βαν Ας, ο οποίος βρίσκεται στο 79 της παγκόσμιας κατάταξης.