18 Φεβρουαρίου 2024

📺Γκέι γάμος: «Και παπάδες είμαστε και ζευγάδες είμαστε» – Η απάντηση του Μητροπολίτη Πατρών στον Μητσοτάκη


Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μίλησε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και ήταν «λάβρος»  κατά του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Μητροπολίτης μάλιστα έδωσε απάντηση και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έστειλε μήνυμα στην Εκκλησία για τη στάση της λέγοντας χαρακτηριστικά «ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς».

Ο Μητροπολίτης Πατρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, flamis.gr, τόνισε ότι «το νομοσχέδιο καταργεί τα ήθη και την οικογένεια. Καταργεί τη μητρότητα και την πατρότητα και καταδικάζει κάποια παιδιά να μην πουν ποτέ τη λέξη μάνα» και πρόσθεσε:

«Έγραψε ο ξένος Τύπος ότι είμαστε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο. Αυτό δεν είναι τιμή μας. Αυτό είναι ντροπή μας. Είδαμε και τους πανηγυρισμούς μετά την ψηφοφορία. Κατελύθησαν τα πάντα».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, «πού να φανταζόταν κάποιος ότι θα φτάναμε στο σημείο να πάνε δύο άνδρες στο Δημαρχείο και ο ένας να κάνει τη νύφη και ο άλλος τον γαμπρό. Το φαντάζεστε αυτό το κατάντημα; Η Εκκλησία αγαπά όλους. Και τους ομοφυλόφιλους. Αλλά δεν ευλογεί την αμαρτία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα είχαμε πει και στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Ότι θα έρθουν τα χειρότερα. Τώρα ήρθαν. Αλλά θα έρθουν και άλλα χειρότερα. Εσείς που κρατάτε τα λάβαρα, εσείς αντισταθείτε σε αυτόν τον κατήφορο με το να μένετε αφοσιωμένοι στην Ορθόδοξη πίστη μας».

Ο Μητροπολίτης Πατρών τόνισε ότι «κάποιοι είπαν, ότι η Εκκλησία δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει. Δεν είμαστε Έλληνες πολίτες. Τα του Καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ μας είπε ο πρωθυπουργός. Είπε και κάτι άλλο, που δεν το περιμέναμε: Η παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς. Αν εδώ και χρόνια οι παππάδες περιορίζονταν στους 4 τοίχους των Ναών, τότε ούτε ο κ. πρωθυπουργός θα ήταν σε αυτή τη θέση, ούτε η πατρίδα μας θα ήταν ελεύθερη.  Η Εκκλησία έκανε το χρέος της. Δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας. Και αυτό το «ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς»… δεν θα το καταπιούμε»! Και παπάδες είμαστε και ζευγάδες είμαστε!».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: