08 Φεβρουαρίου 2024

Τη Δευτέρα η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες -Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είπε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να έχει συνάντηση με τους αγρότες τη Δευτέρα.

«Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα, αλλά αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν» είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους»

Οι ανοιχτοί δρόμοι και η ύπαρξη μιας ενιαίας και θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών που διαμαρτύρονται είναι αδιαπραγμάτευτα από το Μέγαρο Μαξίμου, και το μήνυμα αυτό φρόντισε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης από το Χαϊδάρι, όπου περιόδευσε χθες. «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους», τόνισε ο πρωθυπουργός. Η εικόνα από τα μπλόκα, προς το παρόν, δείχνει προς διαφορετική κατεύθυνση, χωρίς όμως να εκτροχιάζεται η κατάσταση, με συμβολικούς αποκλεισμούς σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και στην Αταλάντη.

Σχέδια της κυβέρνησης για την αποφυγή πολύωρων αποκλεισμών δρόμων

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο περιμένουν να δουν το μέγεθος της κλιμάκωσης που θα επιχειρήσουν οι αγρότες, αν και δεν εκτιμούν ότι θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουν σε εγρήγορση και υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια προκειμένου να αποφευχθούν πολύωροι αποκλεισμοί του οδικού δικτύου. Ο κ. Μητσοτάκης σκοπίμως ανέβασε τους τόνους στη χθεσινή του παρέμβαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, προειδοποιώντας: «Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο κι αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι μια ακραία κλιμάκωση από την πλευρά των αγροτών θα γυρνούσε μπούμερανγκ, διότι θα έβαζαν απέναντί τους την πλειονότητα των πολιτών, ακόμη κι αν βλέπει με θετικό μάτι τα αιτήματά τους.