12 Φεβρουαρίου 2024

Στα ΠΑΠ@ΡΙΑ του έγραψε ο Ρουβάς τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ για το «Άξιον Εστί»


Πριν από λίγο καιρό δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα είχαν προκαλέσει σάλο. Τότε, ο επιτυχημένος καλλιτέχνης είχε αναφερθεί και σε διάφορους συναδέλφους του. Μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για τον Σάκη Ρουβά και την ερμηνεία του στο «Άξιον Εστί».

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν τον γνωστό τραγουδιστή, ο οποίος απάντησε για τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα. Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ο Σάκης Ρουβάς είπε: «Τι να πω; Μια χαρά, όλα καλά! Αγάπη και ειρήνη!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Νταλάρας είχε αναφέρει ότι: «Όταν του μίλησα πριν από χρόνια, που τώρα λένε “Μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια”, του είπα το εξής: “Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή τη φάκα που είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο”. Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση. Την περιμένω.

Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις “Ναι, αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί”. Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί, ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό.

Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μη σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις».