08 Φεβρουαρίου 2024

Παπαπαναγιώτου: «ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ» κατά της Ελλάδος στην Ευρωβουλή


Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συζητάει σήμερα την έγκριση ψηφίσματος για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ψήφισμα-εργολαβία στη δυσφήμηση της χώρας, το οποίο υποκινείται από τις συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες που έχουν διακινήσει όλα τα fake news (από τη «νεκρή Μαρία» στον Εβρο μέχρι τα συστηματικά push backs και τη φίμωση του Τύπου), που έχουν στόχο τον πυρήνα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Με προεξάρχοντες, βέβαια, τους εναπομείναντες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι έναν πολιτικό γυρολόγο που αναζητεί νέα στέγη.

Αυτό το ψήφισμα είναι ένα απάνθισμα «αποκαλύψεων» και η περίληψη της ιδεοληψίας της ακτιβιστικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξαερώνεται μαζί με τον πολιτικό φορέα που την εξέθρεψε. Και χορηγούς ξένους ακτιβιστές, «εθνικούς διασώστες» και ελεγχόμενες ή στρατευμένες ΜΚΟ, οι οποίες έχουν συλληφθεί με τη «γίδα» στην πλάτη. Το ψήφισμα-αχταρμάς έχει λίγο απ’ όλα: δολοφονία Καραϊβάζ, δολοφονίες τριών Ρομά, Ζακ Κωστόπουλο, Predator, υπερβολική χρήση βίας της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον «ειρηνικών διαδηλωτών», εκδικητικές αγωγές εναντίον ΜΜΕ, πιέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές, Ελ. Τουλουπάκη και Χρ. Ράμμο, τη δικαστική έρευνα, αλλά και την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Αν το διαβάσει ένας Ελληνας πολίτης, το λιγότερο που θα κάνει είναι να αναρωτηθεί αν ζει σε άλλη χώρα. Η συνολική εικόνα που διαμορφώνει για την Ελλάδα είναι η εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας που έχει κάποιου είδους χούντα. Πιθανώς τη «χούντα Κούλη», η οποία βύθισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα εξαπτέρυγά του στο ταπεινωτικό 17%.

Ηδη η «Αυγή» πανηγύριζε από χθες για το «ψήφισμα-κόλαφο»-«ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». Η εχθροπαθής εμμονή της χώρας και η πολιτική μυωπία δεν επιτρέπουν στον ελληνικό βραχίονα της δυσφημιστικής εργολαβίας να αντιληφθεί πως το ψήφισμα εντέλει λειτουργεί εναντίον της Ελλάδας και όχι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ψιλά γράμματα μπροστά στον «ιερό σκοπό».

Βέβαια ο πολίτης που θα διαβάσει το «ψήφισμα-κόλαφο», μετά την αρχική έκπληξή του για το σε ποια χώρα ζει, θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειονότητα των όσων καταλογίζονται στη χώρα αφορά σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ενώπιον της -κατά τα άλλα- ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης. Το «παρεάκι των δικαιωματιστών», με άλλα λόγια, διεκδικεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να εκδώσει δικαστικές αποφάσεις μέσω ενός ψηφίσματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδιο «σύστημα» έχει αποδείξει πόσο δεν σέβεται τους θεσμούς. Πόσο αλά καρτ σεβασμό έχει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά και πόσο ισχυρά ελκύεται από τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Είναι το «σύστημα» της «σκευωρίας της Novartis» που έγινε μπούμερανγκ και του δόγματος «να βάλουμε 3-4 στη φυλακή, για να κερδίσουμε τις εκλογές». Αθλια συμπεριφορά, πολιτικά νοσηρή νοοτροπία. Γι’ αυτό και αποδοκιμάστηκε με πάταγο στις πρόσφατες εκλογές, οι οποίες έστειλαν ουσιαστικά όλο αυτό το σάπιο προσωπικό στο περιθώριο.

Η χώρα σε μεγάλο βαθμό έχει «καθαρίσει» με τον «πολιτισμό» του λαϊκισμού, της τοξικότητας, της εχθροπάθειας και του ρεβανσισμού. Πρόκειται για τους τελευταίους σπασμούς ενός νοσηρού και πολιτικά θνήσκοντος οργανισμού. Ο οποίος, νιώθοντας την απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας, στρέφεται στο διεθνές λαθρεμπόριο της εξαγωγής και της επανεισαγωγής δυσφήμησης για τη χώρα. Πόσο αφελείς και κακεντρεχείς μπορεί να είναι;

ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ

Ηταν φοιτητές; Δύσκολο. Οχι μόνο γιατί φώναζαν τα κτηνώδη συνθήματά τους στους αστυνομικούς από μακριά -πάνω από 200 μέτρα-, αλλά και γιατί φορούσαν κουκούλες. Λίγοι ήταν κοντά στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, αλλά η κτηνωδία των συνθημάτων τους που ξεκουκούλωσε την απανθρωπιά τους πολύ μεγάλη.

«Πού είναι ο Λυγγερίδης; Πού είναι ο Γιώργος; Κοιμάται; Κάτω από το χώμα είναι. Να πάτε να τον βρείτε», φώναζαν εξ αποστάσεως στους συναδέλφους του υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στα επεισόδια του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα. Είναι περιττό να πει κανείς σε αυτούς τους τύπους, που είναι όνειδος του ανθρώπινου είδους, ότι ο σεβασμός στη μνήμη νεκρού είναι ιερός στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Ή ότι η «περιύβριση νεκρού» και η «προσβολή της μνήμης νεκρού» είναι ποινικά αδικήματα σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τι σχέση έχουν αυτά τα ανθρωποειδή με τον «πολιτισμό»; Καμία. Αλλωστε, κάτω από τις κουκούλες τους κρύβεται όλος ο ποινικός κώδικας. Αλλο είναι το θέμα.

Αθελά τους αποκάλυψαν ότι οι μπαχαλάκηδες των διαδηλώσεων, οι χούλιγκαν της θύρας και οι φοιτητοπατέρες των αμφιθεάτρων που επιβάλλουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων έχουν διασύνδεση. Είτε είναι οι ίδιοι, που άλλοτε διαδηλώνουν για τη …δημοκρατία, άλλοτε φορούν τη φανέλα του χούλιγκαν κι άλλοτε «ψηφίζουν» σαν φοιτητές, είτε έχουν διασυνδεδεμένες ομάδες κρούσης. Ο στόχος είναι μονότονα ο ίδιος: μπάχαλο και ανομία.

Τη διασύνδεση την αποκάλυψαν μόνοι τους. Με τα κτηνώδη συνθήματά τους, συνέδεσαν τη δολοφονία στου Ρέντη με τις καταλήψεις. Οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα. Είναι άγνωστο αν υπάρχει μέσα τους κάτι ζωντανό, που δεν το έχει στραγγαλίσει το μίσος. Πρόβλημα έχουν όσοι άμεσα ή έμμεσα τους στηρίζουν.

Η κυβέρνηση δεν σηκώνει το γάντι…

Η απόφαση της αγροτικής πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κλείσιμο των εθνικών οδών δεν άλλαξε τη στάση της κυβέρνησης. Επιμένει στο διάλογο, στη συγκαταβατική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και στην προσπάθεια να εξηγήσει τη σημασία των μέτρων που έχει πάρει, αλλά και την προσπάθειά της να αλλάξει η ΚΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μ. Μαξίμου δεν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση των αγροτών, θεωρώντας ότι είναι στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης. Οι φωνές για άμεση δυναμική απάντηση στην απόφαση των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ήταν ελάχιστες. Οι ίδιες πηγές λένε πως ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεννόησης με τους αγρότες. Γι’ αυτό και παραμένει πρόθυμος να συναντηθεί μαζί τους, αφού ξεκαθαρίσουν πλήρως τη θεσμική εκπροσώπησή τους. Την ίδια ώρα έχει δοθεί εντολή στο υπ. Οικονομικών για εξάντληση των περιθωρίων περαιτέρω ενίσχυσης των αγροτών. Το «μπαλάκι» φαινομενικά είναι στην πλευρά της κυβέρνησης, στην ουσία όμως είναι στην πλευρά των αγροτών. Ανάλογα με τη στάση τους θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα μείνει -όπως επιθυμεί- στη γραμμή του διαλόγου ή αν θα κλιμακώσει και η ίδια τη στάση της.

Ασφυκτικές πιέσεις για το ελληνικό «Επινέ»

Ασφυκτικές γίνονται οι πιέσεις της Κουμουνδούρου προς τον Δ. Τεμπονέρα και της Χ. Τρικούπη προς τον Μ. Χριστοδουλάκη να μη γίνει η εκδήλωση της 13ης Φεβρουαρίου με θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;». Η μόνη από τους τρεις συμμετέχοντες στην εκδήλωση που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι η Ε. Αχτσιόγλου, καθώς η Νέα Αριστερά ψάχνει κάπου να ακουμπήσει. Τις ισχυρότερες πιέσεις φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Μ. Χριστοδουλάκης, καθώς -όχι αδικαιολόγητα- η Χ. Τρικούπη θεωρεί πως τέτοιες συζητήσεις τέτοια ώρα «υπονομεύουν το στόχο του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τη δεύτερη θέση». Ο Δ. Τεμπονέρας δεν είναι σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν δημοσίως τα βέλη τους. Αλλά στην Κουμουνδούρου, ούτως ή άλλως, βρίσκονται εν όψει εξελίξεων. Προς το παρόν κανένας από τους τρεις του ελληνικού «Επινέ» δεν δείχνει να κάνει πίσω. Αλλά απομένει μία εβδομάδα έως την εκδήλωση… 

ΑΠΟΡΙΕΣ -1

Ο «Αλλος Ανθρωπος» είναι τελικά συνώνυμο του θράσους και της ανθρωπιστικής αγυρτείας;

ΑΠΟΡΙΕΣ -2

«Στε και βάρα» σημαίνει ότι ο Στέφανος «βαράει»;

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
https://eleftherostypos.gr/apopseis/ergolavia-kata-tis-ellados-stin-evrovouli