19 Φεβρουαρίου 2024

Τι έγραφε το αυτοκόλλητο στην μπλούζα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είδε ο Μητσοτάκης [εικόνες]


Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε μια σκηνή μεταξύ του πρωθυπουργού και της επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την πρόσφατη ψηφοφορία για τον γάμο ομοφύλων.

Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους 175 βουλευτών από πέντε κόμματα και μετά το τέλος της ψηφοφορίας επικράτησε πανηγυρικό κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε από τα κυβερνητικά έδρανα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να συνομιλήσει με βουλευτές και κάποια στιγμή κινήθηκε προς το μέρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε με θέρμη το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων και το κόμμα της ψήφισε σύσσωμο υπέρ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σηκώθηκε και χαιρέτησε τον πρωθυπουργό, ενώ δίπλα της καθόταν ο σύντροφός της, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος παρακολουθούσε χαμογελαστός τη στιχομυθία.


Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα και πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή σε σχέση με το διχαστικό κλίμα που επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν πρωτοπόρος του αντιμνημονιακού μετώπου.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, ο κ. Μητσοτάκης πρόσεξε και σχολίασε το αυτοκόλλητο που είχε τοποθετήσει στο στήθος της η κυρία Κωνσταντοπούλου και περιείχε μια λέξη: «ναι», Ναι στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων.