08 Φεβρουαρίου 2024

Κασσελάκης: Από της Κοζάνης και λουκάνικα στη Λυρική Σκηνή... πάντα με τον Τάιλερ – ΦΩΤΟ


Απλή και λιτή ήταν η “εξόρμηση” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ στη γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, καθώς επέλεξαν να φάνε σε καντίνα.

Σε μια επίσκεψη εκτός προγράμματος, για να γυριστεί και το μικρό βίντεο με θέμα την παιδεία, από τη γέφυρα, Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μάκμπεθ απόλαυσαν το “βρώμικο” τους δίπλα στην όμορφη λίμνη Πολυφύτου, έχοντας αφήσει στο αυτοκίνητο, λόγω του φόβου αδέσποτων, το χαριτωμένο τους σκυλάκι η Farlie.

Μάλιστα, είχαν και ολιγόλεπτη συζήτηση με την ιδιοκτήτρια της εξαίρετης καντίνας, η οποία αναφέρει πως και οι δυο ήταν εξαιρετικά απλοί και συμπαθείς, ρωτώντας για την περιοχή των Σερβίων και τη λίμνη, ενώ συζήτησαν και για τη βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα, η οποία… τυγχάνει και ξαδέρφη της Γιάννας.

Πάντως, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, Κασσελάκης και Τάιλερ, φεύγοντας για να επιστρέψουν στην Κοζάνη και στο συνέδριο του κόμματος, έμειναν ενθουσιασμένοι από το λουκάνικο και το σουβλάκι, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει και ένα άκρως γενναιόδωρο πουρμπουάρ.





 Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ παρακολούθησαν την «Κάρμεν» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για να παρακολουθήσει μια νέα παραγωγή του μπαλέτου «Κάρμεν».

Ο κ. Κασσελάκης συνοδευόταν από τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και την τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Σχετικά με την παράσταση

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα παραγωγή του μπαλέτου «Κάρμεν», σε χορογραφία του σπουδαίου Σουηδού χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στη Μαδρίτη από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας. Από τις 7 Φεβρουαρίου 2024 και για έξι μοναδικές παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Έκτορα Ταρτανή. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο διακεκριμένος χορευτής και χορογράφος Γιόαν Ίνγκερ, με τη μακροχρόνια, εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή στο Nederlands Dans Theater, καθώς και σε άλλες σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες χορού, δημιούργησε το μπαλέτο «Κάρμεν» για το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, όπου και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Ενδεικτικό της παγκόσμιας απήχησης της χορογραφίας είναι ότι έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στο Μόντε Κάρλο, ενώ λίγο μετά την αθηναϊκή πρεμιέρα της θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ όπου θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Μπαλέτο της Αυστραλίας και στο Λονδίνο από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας.

O Ίνγκερ ανέλαβε το ρίσκο και την πρόκληση να δημιουργήσει μια καινούρια χορογραφία για την ηρωίδα του Μπιζέ, η οποία θεωρείται το σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, θέτοντας ως προτεραιότητά του μια διαφορετική ανάγνωση της διάσημης ιστορίας. Έτσι επέλεξε να επικεντρωθεί στο θέμα της βίας, μέσα όμως από τη ματιά ενός παιδιού. Υπό αυτή την οπτική γωνία ο Ίνγκερ προτρέπει τον θεατή να παρακολουθήσει τη δράση της ιστορίας μέσα από το φίλτρο της αθωότητας.