22 Μαρτίου 2024

😳😲Παραμένει στη φυλακή μέχρι νεοτέρας ο Ντάνι Άλβες - Δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το 1 εκατομμύριο της εγγύησης!


Ο Ντάνι Άλβες έκανε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, έβγαλε πολλά εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί! Ως εκ τούτου, θα παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα (25/3) και έως ότου συγκεντρώσει το ένα εκατ. ευρώ που όρισε το δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του.

Την περασμένη Τετάρτη (20/3) ανακοινώθηκε από το δικαστηρίο της Βαρκελώνης η προσωρινή αποφυλάκιση του Βραζιλιάνου άσου μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Ωστόσο, η υπεράσπιση του παίκτη δεν κατάφερε να καταθέσει τα χρήματα πριν από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (22/3), όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές.

Δεν έχει χρήματα για την εγγύηση

Μετά από μάχη με τον χρόνο για τη συγκέντρωση ενός εκατ. ευρώ, ο δικηγόρος του Ντάνι Άλβες ζήτησε παράταση μίας ώρας, μέχρι τις 15:00, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 4,5 ετών για βιασμό, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη Δευτέρα (25/3), οπότε η αρμόδια δικαστική υπηρεσία θα ανοίξει ξανά.

Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται στη φυλακή «Brians 2», 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, τους τελευταίους 14 μήνες. Άπαντες θεώρησαν ότι μετά την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση, ο Ντάνι Άλβες δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα για να καταθέσει το ποσό του ενός εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι έχει πραγματοποιήσει μια λαμπρή καριέρα σε μεγάλες ομάδες και με παχυλά συμβόλαια. Κι όμως ο Βραζιλιάνος φέρεται να μην έχει τα χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση του! Σημειώνεται σε ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ ότι βρίσκεται εν αναμονή αποφάσεων για σημαντικές αποζημιώσεις από το ισπανικό δημόσιο ταμείο μετά από πολλές φορολογικές διαμάχες.

Επίσης τονίζεται ότι η οικονομική κατάσταση του Άλβες έχει επιδεινωθεί σημαντικά μετά από τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2023 καθώς πάγωσαν συμβόλαια και συμφωνίες.

Οι όροι για την αποφυλάκιση

Για την εισαγγελία και τα πολιτικά κόμματα, που αντιτάχθηκαν σε αυτήν την αποφυλάκιση, η οικονομική δύναμη του Άλβες εξακολουθεί να θεωρείται σημαντική, ενώ όπως τόνιζαν υπάρχει κίνδυνος φυγής του στο εξωτερικό. Απ' την άλλη πλευρά, οι δικαστές θεώρησαν στην απόφασή τους ότι αυτός ο κίνδυνος «μειώθηκε» μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, αλλά αναγνώρισαν ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση του Άλβες ήταν άγνωστη.

Εκτός από την καταβολή της εγγύησης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το δικαστήριο είχε θέσει ως προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του την κατάσχεση των δύο διαβατηρίων που διαθέτει (βραζιλιάνικο και ισπανικό), την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο δικαστήριο κάθε εβδομάδα, την απαγόρευση εξόδου από την Ισπανία, καθώς και την απαγόρευση προσέγγισης του θύματος και επικοινωνίας μαζί του.

Ο Άλβες καταδικάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου σε 4,5 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας τη νύχτα της 30ής προς την 31η Δεκεμβρίου 2022 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Βαρκελώνη. Η ποινή ήταν χαμηλότερη από την εισήγηση της εισαγγελίας, που πρότεινε φυλάκιση εννέα ετών.