22 Μαρτίου 2024

📺ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ του Σπίρτζη: Δεν συνδέεται με το δυστύχημα των Τεμπών η μη εκτέλεση της σύμβασης 717🤷‍♂️🤷‍♂️


«Από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση, έπρεπε να υπάρχουν πρόσθετα μέτρα», είπε ο
πρώην υπουργός - «Να μην μείνει τίποτα στην γκρίζα ζώνη, στη σκιά»

Στην αποσύνδεση της τραγωδίας των Τεμπών με τη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο προχώρησε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα αφού η σύμβαση δεν είχε ολοκληρωθεί, τα οποία και δεν ελήφθησαν.

«Δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη μη εκτέλεση της σύμβασης 717και στην τραγωδία των Τεμπών», υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης στον Real Fm.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι η ολοκλήρωση ενός έργου, οποιουδήποτε έργου, δεν μπορεί να συνδέεται με οποιοδήποτε δυστύχημα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 έπρεπε να υπάρχουν πρόσθετα μέτρα και δεν είχαν ληφθεί».

Ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την άποψη πως «για ό,τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο σιδηρόδρομο και για ό,τι έχει γίνει σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπων πρέπει να ρίξουμε όλοι άπλετο φως. Να μην μείνει τίποτα στη γκρίζα ζώνη, στη σκιά», σημείωσε.