16 Μαρτίου 2024

📺Πανεπιστημιούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση - Είχαν κλειδαμπαρώσει τον χώρο


Βίντεο ντοκουμέντο από την αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου τα ξημερώματα του Σαββάτου έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έγινε σε κτίριο της φοιτητικής εστίας που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου έγιναν οι εμπρησμοί, τα ξημερώματα της Πέμπτης και οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εντόπισαν κράνη, κροτίδες κρότου λάμψης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια και άλλα ευρήματα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες είχαν μετατρέψει τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης σε ορμητήριο και διέμεναν εκεί.


Τρεις συλλήψεις

Από την επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα που δεν είναι φοιτητές και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους συνδέουν με τους εμπρησμούς. Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Πρόκειται για μία γυναίκα από τη Σουηδία 40 ετών, έναν Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο 35 ετών και έναν Έλληνα 38 ετών.

Είχαν κλειδαμπαρώσει τον χώρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννης Ζιάκα στο OPEN, έχει ξεκινήσει ήδη η έρευνα για τους προσαχθέντες με τους αστυνομικούς να ψάχνουν πώς μετέτρεψαν την πανεπιστημιακή εστία σε ορμητήριο και διέμεναν εκεί. Σημειώνεται μάλιστα πως οι χώροι τους ήταν κλειδαμπαρωμενοι, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε αυτούς οι πρυτανικές Αρχές.