16 Μαρτίου 2024

📺Κύπρος: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη Μονή Αββακούμ


Νέες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Μονής Αββακούμ της Κύπρου και δείχνουν δύο πρόσωπα να μεταφέρουν ένα βαρύ αντικείμενο προς την έξοδο της Μονής.

Συγκεκριμένα είναι πλάνα που καταγράφηκαν στις 12:15 μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσουν οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Μονή.

Μεταφέρουν βαρύ αντικείμενο που μοιάζει με χρηματοκιβώτιο

Το βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Sigmalive δείχνει έναν μοναχό και μια γυναίκα. Οι κινήσεις και η στάση του σώματος τους, καταμαρτυρούν πως μεταφέρουν ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο που θυμίζει χρηματοκιβώτιο.

Κάποια στιγμή πέφτει στο έδαφος το λευκό πανί, με το οποίο ήταν σκεπασμένο το αντικείμενο και τα δύο πρόσωπα σταματούν για να το κρατήσουν καλύτερα να μην τους πέσει. Στη συνέχεια διασχίζουν το πλακόστρωτο δίπλα από το εκκλησάκι της Μονής και χάνονται στο βάθος.

Στις 12:16 τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου, και πάλι από διαφορετική λήψη του κλειστού κυκλώματος, φαίνεται να προσεγγίζει το σημείο ένα όχημα, καθώς αυτό μαρτυρούν οι προβολείς του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται το πίσω μέρος ενός μαύρου οχήματος τύπου βαν το οποίο κινείται στο στενό δρομάκι με την όπισθεν.


Παράλληλα καταγράφεται η φιγούρα ενός μοναχού να κατευθύνεται προς το σημείο που μόλις κάποια δευτερόλεπτα προηγουμένως διακρινόταν το όχημα. Ο μοναχός περνά με γρήγορο βηματισμό από το σημείο και χάνεται.

Προσπάθειες να κρύψουν πάση θυσία το χρηματοκιβώτιο

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη και ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Παράλληλα φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια. Στις ιδέες των Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής, σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το περιβόητο χρηματοκιβώτιο με το μεγάλο χρηματικό ποσό.