27 Μαρτίου 2024

Βουλαρίνος: Αλέξης, Στέφανος: ποιος είναι ο καλύτερος μασκαράς;


μασκαράς (ο) 1. αυτός που φοράει αποκριάτικη στολή, αυτός που μεταμφιέζεται «νόμιζα ότι οι απόκριες είχαν περάσει μέχρι που είδα έναν μασκαρά ντυμένο φαντάρο» 2. υποκριτής, ψεύτης «γιατί, βρε μασκαρά, λες ότι είναι τιμή σου να υπηρετείς την πατρίδα την ώρα που πληρώνεις για να εξαγοράσεις τη θητεία σου;» 3. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «εσείς ποιος νομίζετε ότι είναι ο καλύτερος μασκαράς, ο Αλέξης ή ο Στέφανος»

Αγνωστο γιατί του είπαν «ναι»

Κι ενώ η κοινή πεποίθηση ήταν ότι η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ήταν αυτή της 17ης Μαρτίου, η παρέλαση του μεταμφιεσμένου σε φαντάρο Στέφανου με τα στενά ρούχα έκανε όλους τους συμπολίτες να διαπιστώσουν (ή να επιβεβαιώσουν οι πιο υποψιασμένοι) ότι το καρναβάλι στην Ελλάδα δεν τελειώνει ποτέ. Δεν ξέρω γιατί ο Ελληνικός Στρατός δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια πλήρους γελοιοποίησης της στρατιωτικής θητείας, αλλά ίσως το «ελληνικός» είναι αρκετό για να δώσει την εξήγηση. Κατά τα άλλα, η μεταμφίεση του ηγέτη της Τζάκρη, το όπλο που άγνωστο γιατί του εμπιστεύτηκαν οι αξιωματικοί, η πόζα του και η θλιβερή του προσπάθεια να κρατήσει βήμα είναι, από σατιρικής απόψεως, χρυσάφι. Από την άλλη, η εξευτελιστική για το στράτευμα συμμετοχή του στρατού στην καμπάνια ενός πολιτικού δεν ξέρω τι είναι για τους Ελληνες ανώτερους αξιωματικούς. Ενδεχομένως να είναι και άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Υπηρεσία

Οπως καταλαβαίνετε από τις τελευταίες «αποκαλύψεις» το πρόβλημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα που διαπιστώνουν οι σύντροφοι συνίσταται στο ότι δεν είναι όλα τα έντυπα και όλα τα κανάλια στην υπηρεσία των υποστηρικτών του Στέφανου με τα στενά ρούχα και του ηγέτη του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ, συντρόφου Ανδρουλάκη.

Μία ακόμα απόδειξη ανεπάρκειας

Επειδή κάποιοι αναρωτιούνται τι επιδιώκει με την πρόταση μομφής ο πρόεδρος του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής της κυβέρνησης, η απάντηση είναι μάλλον απλή: τίποτα πέρα από λίγο περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Φυσικά αυτός ο χρόνος απλώς θα επιβεβαιώσει την ανεπάρκειά του, αλλά ένα από τα βασικά γνωρίσματα των ανεπαρκών είναι η ανικανότητα να καταλάβουν τα όρια των δυνατοτήτων τους.

Δηλητήριο

Κανείς δεν νομίζω να απορεί που οι σύντροφοι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν εκ των προτέρων ακόμα και τα αποτελέσματα των εκλογών. Οπως επιβεβαίωσε η συντρόφισσα Αχτσιόγλου, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά, σε αντίθεση με την πολιτική ανωμαλία, η οποία είναι το μοναδικό έδαφος στο οποίο μπορεί να ανθίσουν τα δηλητηριώδη λουλούδια της.

Μάνος Βουλαρίνος
https://tomanifesto.gr/aleksis-stefanos-poios-inai-o-kalyteros-maskaras-169458