23 Μαρτίου 2024

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα - Μαχητές του ISIS “επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση σε προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, αναφέρει το κανάλι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Telegram, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Μαχητές του ISIS “επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση σε προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας“, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της στο Telegram. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι επιτιθέμενοι “υποχώρησαν στις βάσεις τους με ασφάλεια“.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 100 είναι οι τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια συναυλίας του ροκ συγκροτήματος "Picnic" ενώ αναφορές από τα ρωσικά μέσα έκαναν λόγο και για χρήση εκρηκτικών από τους ενόπλους. Βίντεο στα κοινωνικά μέσα δείχνουν να βγαίνουν φλόγες από το κτίριο ενώ φέρεται να έχει καταρρεύσει και η στέγη. 

Εκτιμάται ότι, με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί, την ώρα της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν έως 6.200 άνθρωποι.