27 Μαρτίου 2024

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΦΤΑΙΕΙ😜😜Σε ιστορικό χαμηλό η ικανοποίηση με το βρετανικό ΕΣΥ [έρευνα]


Μεγάλες αναμονές για ραντεβού με οικογενειακούς γιατρούς και για χειρουργικές επεμβάσεις: Η ικανοποίηση των Βρετανών από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην χώρα τους βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ. Αυτό προέκυψε από έρευνα του φημισμένου Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έκθεση, λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ικανοποιημένοι από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) πέρυσι.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες το 1983 και για δραματική πτώση από το 2020, όταν περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς εξακολουθούσαν να είναι ικανοποιημένοι. Το 2010, το ποσοστό αυτό έφτανε το 70%, ποσοστό ρεκόρ.

Το NHS χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολογουμένων και παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εργοδότης της Ευρώπης με 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους υποφέρει όλο και περισσότερο από την έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού.

Η έρευνα διεξήχθη σε 3.374 άτομα στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία μεταξύ 12 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2023. Κάθε χρόνο, η μεγάλης κλίμακας έρευνα ρωτά μια αντιπροσωπευτική ομάδα ανθρώπων για κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.