24 Μαρτίου 2024

📺BTW ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ😜🤣Γνωστή εδώ κι ένα χρόνο άρα ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟ@ΤΣΟ Η ΑΣΤΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΑΓΓΕΛΑ για τα Τέμπη που μας λέει: "ο σταθμάρχης δεν φταίει αλλά η κυβέρνηση έκανε μοντάζ για να δείξει ότι φταίει"


Πέρσι στις 1 Μαρτίου το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσίευσε διαλόγους, δήθεν μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού... σε αυτό το ηχητικό ακούγονταν ο παρακάτω διάλογος

Μηχανοδηγός - Η Λάρισα ακούει;
Σταθμάρχης - Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.
Μηχανοδηγός - Βασίλη φεύγω;
Σταθμάρχης - Φεύγεις, φεύγεις.
Μηχανοδηγός - Έγινε, καλό βράδυ.
Σταθμάρχης - Καλή συνέχεια.
....
Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού - Βασίλη, να γυρίσω;
Σταθμάρχης - Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.
Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού - Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.


Σήμερα έρχεται το ΒΗΜΑ να αποκαλύψει🤣🤣 ότι οι διάλογοι αυτοί είναι προϊόν μοντάζ δηλ. δεν είναι μόνο μεταξύ σταθμάρχη-μηχανοδηγού-κλειδούχου αλλά υπάρχει και 4ος συμμετέχων που είναι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχείας για Βόλο που έφευγε εκείνη την ώρα από τη Λάρισα... και λέει ο Βαγγέλας για να χτυπήσει τον Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση έκανε πέρσι μοντάζ, έβαλε τη φωνή του μηχανοδηγού για Βόλο να λέει "Βασίλη φεύγω" για να νομίσει ο κόσμος ότι το λέει ο μηχανοδηγός του ιντερσιτι για να στρέψει την κοινή γνώμη στο ότι φταίει ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός.... λίγο ακόμα και θα μας πουν ότι και οι άνθρωποι εκείνο το βράδυ στη Λάρισα λειτούργησαν άψογα αλλά ένα ρακούν που είχε στείλει ο Καραμανλής άλλαξε τις γραμμές κι έγινε το δυστύχημα.

Με άλλα λόγια το ΒΗΜΑ και το "πιστόλι του Βαγγέλα", ο Λαμπρόπουλος, μας λένε "ο σταθμάρχης δεν φταίει αλλά η κυβέρνηση έκανε μοντάζ για να τον εμφανίσει ότι φταίει".🤦‍♂️🤣


Πέραν της αυτονόητης μπούρδας του δημοσιεύματος "η κυβέρνηση έκανε μοντάζ για να δείξει ότι φταίει ο σταθμάρχης", τη στιγμή που ακόμα και ο σταθμάρχης παραδέχετι ότι φταίει.... 

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑτος ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΙΛΑΝΕ 4 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 3 (όπως είχε δημοσιεύσει το ΠΘ πέρσι) ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...

Μετά την "αποκάλυψη" των διαλόγων από το ΠΘ στις 1 Μαρτίου, όπου το ΠΘ χρέωνε στον μηχανοδηγό για Θεσσαλονίκη αυτό που είπε ο μηχανοδηγός για Βόλο, η ΕΡΤ, 3 μέρες μετά, στις 4 Μαρτίου, αποκατέστησε την αλήθεια και έκανε την αποκάλυψη που κάνει ένα χρόνο μετά το ΒΗΜΑ.... αποκάλυψε ότι στο ηχητικό του ΠΘ αυτός που ρωτάει "Βασίλη φεύγω" είναι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχείας για Βόλο και πέρνει την απάντηση "Φεύγεις, φεύγεις"

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ από την 4η Μαρτίου 2023


Μάλιστα η διάψευση του ηχητικού που το ΠΘ παρουσίαζε σαν διάλογο σταθμάρχη-μηχανοδηγού για Θεσσαλονίκη, εναν διάλογο σταθμάρχη-μηχανοδηγού για Βόλο δημοσιεύτηκε και σε αντιπολιτευόμενες σελίδες όπως το ΕΘΝΟΣ και η ΕτΣ... την είχα βάλει κι εγώ (Τέμπη: Οι διάλογοι του ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με το σταθμάρχη είναι μούφα)

Και για να απαντήσουμε και στη απορία που έχει το πιστόλι του Μαρινάκη «ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;»:

Τα δύο τρένα το μοιραίο για Θεσσαλονίκη και το τοπικό για Βόλο έφευγαν σχεδόν ταυτόχρονα από Λάρισα και οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί στο καταγραφικό της Λάρισας γιαυτό οι διάλογοι είναι διαδοχικοί αφού μιλούσαν σχεδόν ταυτόχρονα καθώς και οι δυο μηχανοδηγοί βρίσκονταν σε φάση αναχώρησης... Η μονταζιέρα που ανακαλύπτει το πιστόλι του Μαρινάκη θα είχε νόημα αν ο διάλογος με το ιντερσιτι ήταν στις 11μμ και ο διάλογος με το τρένο για Βόλο ήταν 1-2 ώρες πριν ή μετά...

Για τέτοια "αποκάλυψη" και μονταζιέρα μιλάμε....

Ανυπόστατες θεωρίες τα ρεπορτάζ περί μονταζιέρας για τα ηχητικά ντοκουμέντα των Τεμπών, λέει ο Μαρινάκης

Τι υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΝΔ διαψεύδουν κατηγορηματικά το δημοσίευμα - Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο, λέει ο Σκέρτσος - Καλεί για πρόταση δυσπιστίας ο Ανδρουλάκης - Τι λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Απάντηση σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά ντοκουμέντα των Τεμπών δίνουν κυβερνητικές πηγές, ζητώντας απ' όλους να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Υπογραμμίζουν, συγκεκριμένα, τα ακόλουθα:

1. Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023. Επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας. Το γεγονός της μη αλλοίωσης αναγνωρίζεται άλλωστε και στο ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος παρά τον παραπλανητικό του τίτλο.

2. Η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής «μονταζιέρας» είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και η δημόσια ΕΡΤ) παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο.

3. Σχετικά με τη διάσταση του «ανθρώπινου λάθους», κανείς δεν την αμφισβητεί, καθώς ο ίδιος ο σταθμάρχης επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Συνεπώς ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους». Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος. Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό;

4. Είναι προφανές πλέον, ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει αμερόληπτα και αντικειμενικά τη δουλειά της.

Διάψευση από Μαρινάκη και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης καθώς και η διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για Κυριακάτικο δημοσιεύμα το οποίο κάνει λόγο για μονταζιέρα στα ηχητικά ντοκουμέντα των Τεμπών.

Σε δήλωση του ο κ. Μαρινάκης αναφέρει πως «σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης».

Το Βήμα της Κυριακής,  σε δημοσίευμα με τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη» κάνει λόγο για αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων μετά το δυστύχημα των Τεμπών με σκοπό την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους.

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες.

Θα περίμενε κανείς από ένα έγκριτο έντυπο να μη καλλιεργεί ανυπόστατες θεωρίες περί «μονταζιέρας» προκειμένου να αναδειχθεί , υποτίθεται, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο τραγικό δυστύχημα. Γιατί ο ρόλος αυτός είναι, δυστυχώς, προφανής και έχει αποδειχθεί από όλα τα έως τώρα στοιχεία. Μαζί, βεβαίως, με μία σειρά και από άλλες πτυχές, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη.

Άλλωστε, αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται ότι και η ίδια η εφημερίδα ουσιαστικά παραδέχεται όχι μόνο ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ο παραπλανητικός τίτλος αφήνει να εννοηθεί. Αλλά ότι, αντιθέτως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ στις ανακριτικές αρχές ώστε να διεξάγουν με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνα τους για την αναζήτηση της αλήθειας.

Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης.

Σκέρτσος: Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο


Παρέμβαση για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», υπό τον τίτλο, «Μονταζιέρα στα Τέμπη», έκανε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο. Και αυτό επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, για άλλη μια φορά από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος που έρχεται δήθεν να "αποκαλύψει" με καθυστέρηση ενός έτους και 22 ημερών την είδηση που είχαν ήδη παρουσιάσει πέραν της κρατικής ΕΡΤ και πολλά ακόμη ΜΜΕ, από τις 2 Μαρτίου 2023», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Και συνεχίζει: «Το δε σαθρό αφήγημα της δήθεν "συγκάλυψης" αποδομείται από την ίδια την εφημερίδα και τον συντάκτη της, αν ο αναγνώστης διαβάσει το κείμενο του ρεπορτάζ. Εκεί ομολογεί ότι όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα έχουν δοθεί από την ΕΛΑΣ στη δικαιοσύνη και αποτελούν μέρος του προανακριτικού υλικού στη βάση του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων όσοι θεωρούν ότι ασκούν υπεύθυνη ή δήθεν "αποκαλυπτική" δημοσιογραφία με αυτόν τον τρόπο πάνω σε ένα θέμα που πονάει όλους τους Έλληνες. Και συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν», καταλήγοντας: «Το μυαλό και η καρδιά μας παραμένουν σταθερά στις οικογένειες των θυμάτων και στην ανάγκη και ηθική υποχρέωση που όλοι νιώθουμε για πλήρη διαλεύκανση, δικαίωση και απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη».

Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Ταυτόχρονα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας γνωστοποιούνται τα εξής:

1. Από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας προκύπτει ότι με το υπ΄ αριθ. 90111942 έγγραφο από 2-3-2023 απεστάλησαν ηλεκτρονικά αρχεία με καταγραφές συνομιλιών που αφορούν το Ραδιοτηλέφωνο, το Σύστημα GSM-R και της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής του Σ.Σ Λάρισας, εντός φορητής συσκευής αποθήκευσης (USB), από τη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας. Eν συνεχεία προσκομίστηκαν στην προαναφερθείσα αστυνομική Υπηρεσία στις 3-3-2023 και κατασχέθηκαν στις 4-3-2023. Ακολούθως απεστάλησαν στην Υπηρεσία μας με την υπ΄ αριθ. 1019/21/1-ρια, από 14-3-2023 αναφορά, κατ΄ εκτέλεση της από 9-3-2023 παραγγελίας του Γ Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Λάρισας.

2. Από την Υπηρεσία μας συντάχθηκε η υπ’ αριθ. 3022/21/8623-α΄από 22-3-2023 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης στην οποία εξήχθησαν εκατοντάδες αρχεία συνοδευόμενα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως ημερομηνία δημιουργίας, τροποποίησης, μέγεθος και αλφαριθμητικής τους ταυτότητας κ.α.. Σημειώνεται ότι, μεταξύ αυτών των αρχείων, εμπεριέχονται τα ηχητικά αρχεία διαμόρφωσης (.wav) με ονομασίες «CH1_000003e3_443.wav» και «CH1_000003e4_443.wav». Τα εν λόγω αρχεία αποθηκεύτηκαν σε ψηφιακό μέσο σε μορφή παραρτημάτων που συνόδευε τη σχετική έκθεση.

3. Για την εν λόγω υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί και έτερες εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν σχετικών παραγγελιών.

4. Σημειώνεται ότι από την Υπηρεσία μας δεν πραγματοποιήθηκε απομαγνητοφώνηση για την εν λόγω υπόθεση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής την οποία «έντυσε» με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ (https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/apokalypsi-ert-tesseris-ki-oxi-treis-fones-sto-ixitiko-ntokoumento-tou-stathmarxi-larisas/) και πολλά ακόμα μέσα.

Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!

Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης


Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αποτροπιασμό, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης» ενώ επαναφέρουν το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Και η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κάνει λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα» που τίθενται.

Ειδικότερα, σε ορθή επανάληψη που εξέδωσε επί της πρωινής ανακοίνωσης του με αφορμή το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να "πετάξει την μπάλα στην εξέδρα" (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των Υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε «συρραφή» συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος.

Τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση των δήθεν αρίστων είναι αμείλικτα:

1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Είναι πλέον σαφές ότι σ' αυτή την υπόθεση η "κηλίδα", που αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι τα δημοσιεύματα, αλλά οι πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή.

ΥΓ: Πώς και με ποια διαδικασία η κυβέρνηση έλαβε γνώση μη προσβάσιμων στοιχείων της ποινικής δικογραφίας;».

Καλεί για πρόταση δυσπιστίας ο Ανδρουλάκης


Το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε πως, με βάση όσα έχουν προκύψει, «υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας». Παράλληλα, καλεί όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Άλλη μια επιβεβαίωση του νοσηρού μοτίβου της κυβέρνησης “συγκάλυψη, διαφθορά και ατιμωρησία” προκύπτει από το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας “Το Βήμα”. Είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιοι μπήκαν στον ΟΣΕ, αφαίρεσαν παράνομα τα ηχητικά των συνομιλιών του
σταθμάρχη, έκαναν κοπτοραπτική και διέρρευσαν τους αλλοιωμένους διαλόγους στα μέσα ενημέρωσης για να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καταγγελλόμενη λαθροχειρία έφτασε με στικάκι στην ΕΛ.ΑΣ. στις 3 Μαρτίου 2023 από υπάλληλο του ΟΣΕ χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, την οποία όμως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ περιέγραψε ψευδώς στην εξεταστική επιτροπή ότι έλαβε χώρα.  

Η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια τη κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής -όπως πρώτο κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας-, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης.