16 Μαρτίου 2024

📺Τρομερή εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κόκο Γκοφ και πρόκριση στον τελικό του Indian Wells


Με μια εξαιρετική εμφάνιση η αλύγιστη Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην υπερταλαντούχα Κόκο Γκοφ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Indian Wells για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειξε χαρακτήρα όταν φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και λύγισε την 20χρονη Αμερικανίδα, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρείται μια απ' τις ανερχόμενες δυνάμεις στο γυναικείο τένις. Ήδη έχει στη συλλογή της το US Open του 2023.

Μετά από μια μεγάλη μάχη 2 ωρών και 41 λεπτών η Σάκκαρη (βρίσκεται στο νούμερο 9) επικράτησε με 6-4, 6-7(5), 6-2, προκρίθηκε στον τελικό και θα διεκδικήσει την Κυριακή (17/3, 20.00) τον τίτλο κόντρα στην Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο. Οι δύο αθλήτριες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του 2022 στο Indian Wells όπου είχε νικήσει η Σβιόντεκ με 2-0 σετ.

Πρόκειται για τον τέταρτο WTA 1000 τελικό τής Σάκκαρη και τον δέκατο συνολικά στην καριέρα της και φιλοδοξεί να σηκώσει το τρίτο τρόπαιό της μετά το Ραμπάτ το 2019 και την Γκουαδαλαχάρα το 2023. Απέναντί της θα βρει μια... σχεδόν ανίκητη αντίπαλο η οποία κυριαρχεί στα κορτ την τελευταία τετραετία καθώς έχει κατακτήσει τέσσερα Γκραν Σλαμ (τρία Roland Garros και ένα US Open) μόλις στα 22 της χρόνια!

Απέναντι στην Γκοφ η Σάκκαρη έδειξε πως έχει χτίσει μια πολύ δυνατή ψυχολογία έπειτα από μια δύσκολη περίοδο με πολλές αυξομειώσεις. Όδευε προς μια άνετη νίκη καθώς έχοντας πάρει το πρώτο σετ με 6-4, βρέθηκε στο 5-2 στο δεύτερο σετ. Η Γκοφ έκανε αντεπίθεση φτάνοντας στο 5-5.

H Σάκκαρη είχε τριπλή ευκαιρία για να πάρει το ματς αλλά έχασε και τα τρία ματς πόιντ, ενώ στη συνέχεια η Αμερικανίδα πήρε το σετ στο τάι μπρέικ και είχε την ψυχολογία και το μομέντουμ με το μέρος της. Όμως η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε και με μια τρομερή προσπάθεια στο τρίτο σετ κυριάρχησε με 6-2 και πήρε μια μεγάλη πρόκριση που θα την ανεβάσει περισσότερο στο παγκόσμιο ranking. Μάλιστα σε περίπτωση νίκης στον τελικό θα εκτοξευτεί στο νούμερο 6!