26 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κάναμε την πρόταση δυσπιστίας πιο αυστηρή... το ΠΑΣΟΚ την είχε πολύ light🤣🤦‍♂️


Για «συνδιαμόρφωση» του κειμένου της πρότασης δυσπιστίας κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τονίζουν πως κάποια κομμάτια «έγιναν πιο αυστηρά».

Κατά τις ίδιες πηγές, πάντως, υπήρξε μια καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να προχωρήσει η τελική κατάθεση και, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, όλες οι αλλαγές έγιναν δεκτές από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Να σημειωθεί ότι εισηγητής εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο Νίκος Παππάς.

Σήμερα κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται να κατατεθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη η πρόταση δυσπιστίας, μετά τις νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αφενός δεν πρόκειται να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης (η διαδικασία πάντως θα είναι η ίδια) αφετέρου θα ζητήσει η συζήτηση να ξεκινήσει σήμερα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, με τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία.

Ποια κόμματα την στηρίζουν 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά έχουν εμφανιστεί θετικοί και έτσι θα συγκεντρωθούν οι 50 υπογραφές που απαιτούνται με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει κανένα αντίκρισμα. Αντίθετα, θα συσπειρώσει τη ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές», τόνισε η Ελληνική Λύση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πουν «ναι» στην πρόταση, ενώ στελέχη της Νέας Αριστεράς θύμιζαν με νόημα ότι για μικροκομματικούς λόγους δεν στηρίχθηκε η αντίστοιχη πρόταση του Αλ. Χαρίτση, η οποία υποβλήθηκε δημόσια πριν από λίγες ημέρες. Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε «έχει προσκαλέσει όλα τα Κόμματα να κάνουν σχετικές ενέργειες από τις 7 Μαρτίου, με πρόταση μομφής στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπή» ενώ η Νίκη τόνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί νέα εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών.

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας .