17 Μαρτίου 2024

Viral Έλληνας που άνοιξε την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία


Μεγάλη έκταση έχει λάβει στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τουρκικά ΜΜΕ το γεγονός που έλαβε χώρα το Σάββατο μέσα στην Αγία Σοφία, όταν ένας Έλληνας τουρίστας άνοιξε την ελληνική σημαία και φωτογραφήθηκε με αυτή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα: «Ένας Έλληνας τουρίστας, ονόματι Απόστολος Παπαθεοδώρου, προσπάθησε να προκαλέσει στην Αγία Σοφία, την οποία επισκέφθηκε. Εισήλθε στο τέμενος πληρώνοντας 25 ευρώ, επισκεπτόμενος τον γυναικωνίτη του μνημείου. Εκεί ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία. Έβγαλε φωτογραφία και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα με την επισήμανση "Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική". Το γεγονός προκάλεσε άμεσα, έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία».

Προσώρας τα δημοσιεύματα δεν καταγράφουν επίσημες αντιδράσεις και αναφέρονται μόνο στις αντιδράσεις χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στα σχόλιά τους για την ανάρτηση του Έλληνα τουρίστα ως εξής: «"Ελπίζω να ξέρεις να κολυμπάς", "Ο καιρός ζεστάθηκε, θέλει να πέσει στη θάλασσα", "Του αρέσει το κολύμπι", "θα είναι καλός κολυμβητής", "Ας χαρεί ο φτωχός", "Η θάλασσα είναι κρύα, αγαπητέ μου", "Σου έλειψε το κολύμπι, γείτονα"».


Ο Ιμάμογλου στην Αγία Σοφία

Στο μεταξύ, το Σάββατο το πρωί επισκέφτηκε την Αγία Σοφία για να προσευχηθεί κι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είχε δεχτεί πολλές επικρίσεις το τελευταίο διάστημα ότι δεν ενδιαφέρονταν ο δήμος για την καθαριότητα του μνημείου.

Ο Ιμάμογλου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, με τους οποίους έβγαλε φωτογραφίες μέσα στο μνημείο.

Μαρία Ζαχαράκη
ΕΘΝΟΣ