29 Απριλίου 2024

📺Γεωργιάδης: Ο Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν-Δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς του αδερφού Καλλιάνου για τους γιατρούς του ΕΣΥ


Εντατικολόγος Αττικού: Ο Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση-Καλλιάνο: Δεν ζήτησα ιδιαίτερη μεταχείριση-Δημητρακόπουλος (δικηγόρος καθηγητή Αττικού): Δεν υπάρχει ΜΑΦ στο Αττικό

Στην υπόθεση του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, και την νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αττικόν» αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «καιτοι ο κ. Καλλιάνος είναι βουλευτής, καίτοι με πήρε 50 φορές τηλέφωνο, ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν και αυτό είναι απόδειξη της αξιοκρατίας του ΕΣΥ».

«Με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε 50 φορές. Κάθε μέρα με παίρνουν 300 άνθρωποι για τέτοιους φύσεως θέματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ όσες φορές και αν πάρει κάποιος εμένα ως υπουργό Υγείας γιατί υπάρχει διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ανεβάζουν οι γιατροί αιτήματα με συγκεκριμένα κριτήρια».

«Ο γιατρός του κ. Καλλιάνου και άλλοι συνάδελφοί του δεν έκαναν το αίτημα γιατί έκριναν ότι δεν υπήραν οι προϋποθέσεις. Όταν, όμως, το έκαναν το αίτημα βρέθηκε άμεσα ΜΕΘ» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζοντας ότι «τα κριτήρια για τη διαχείριση των ΜΕΘ είναι δημοσιευμένα με βασικό κριτήριο αν είναι ο ασθενής διασωληνωμένος και άλλα 3-4 κριτήρια».

Επιβεβαίωσε, δε, ότι «ναι, οι γιατροί έλεγαν ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου πηγαίνει καλά για το εύρος των προβλημάτων που αντιμετώπιζε».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον καθηγητή που καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ και είπε ότι «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ρώτησα και εχει εξαιρετικά καλή φήμη».

Με αφορμή, τέλος, τις δηλώσεις του αδερφού του Γιάννη Καλλιάνου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «το να ακούω τον αδερφό του κ. Καλιάνου να λέει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, αλαζόνες και άσχετοι δεν το δέχομαι. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε ένα όριο σε αυτό. Την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται».



«Δεν ζήτησα ιδιαίτερη μεταχείριση»

Λίγο αργότερα στον ΑΝΤ1 μίλησε ο εντατικολόγος του «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος, ο οποίος αφού είπε ότι ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο κ. Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά στο υπάρχον σύστημα δεν γίνεται αυτό».

Στον κ. Ρίζο απάντησε ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος σε τηλεφωνική του παρέμβαση είπε πως «όλα αυτά θα τα επιλύσει η δικαιοσύνη. Δεν ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχίειριση, ζήτησα τη μεταχείριση ενός ανθρώπου που έσβηνε στα χέρια μου. Ζήτησα μια ΜΑΦ και όταν ο κορσεμός του οξυγόνου έφτασε στο 60 ζήτησα μια ΜΕΘ χωρίς να διασωληνωθεί. Ζητήσαμε μια μεταχείριση ενός ανθρώπου που έσβηνε μπροστά μας για 4 ημέρες. Όλα θα τα λύσει η δικαισύνη. Δεν θα μας βγάλουν τρελούς».


Δημητρακόπουλος (δικηγόρος καθηγητή πανεπιστησμίου): «Δεν υπάρχει ΜΑΦ στο Αττικό»... άρα ο Καλλιάνος λέει ψέμματα ότι ζητούσε ΜΑΦ ή ΜΕΘ αφού ήξερε ότι δεν υπάρχει ΜΑΦ