20 Απριλίου 2024

Μπελέρης: Η Ελλάδα έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται


«Η δική μου εκλογή να γίνει καταλύτης, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση», ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, με τη ΝΔ, μίλησε ο Φρέντι Μπελέρης σε συνέντευξή του τονίζοντας πως «η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται».

«Έπειτα από δεκαετίες αγώνων νιώθουμε ότι δεν είμαστε πια στο περιθώριο»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Μπελέρης, αναφέρει αρχικά για την υποψηφιότητά του και πώς ένιωσε όταν ανακοινώθηκε: «Συγκινήθηκα και έκλαψα. Η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται. Ότι στέκεται δίπλα μας με αποφασιστικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί διάβασα ότι είχε δεχθεί και διαφορετικές εισηγήσεις. Με την απόφασή του να είμαι υποψήφιος, μου δίνει τη δυνατότητα να μιλήσω σε όλους τους Έλληνες για τον δίκαιο αγώνα μας και να φέρω στην καρδιά της Ευρώπης – αν εκλεγώ – όλα όσα αφορούν τον Ελληνισμό της Αλβανίας και ειδικά τους Χειμαρριώτες. Έπειτα από δεκαετίες αγώνων νιώθουμε ότι δεν είμαστε πια στο περιθώριο».

«Στη Χειμάρρα έγινε ένα ξεδιάντροπο πραξικόπημα»

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει για τη Χειμάρρα και για την ελληνική μειονότητα η πιθανή εκλογή του  στην Ευρωβουλή και πώς θα βοηθήσει αυτό στην υπόθεσή του, απάντησε:

«Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα ήταν ένα ξεδιάντροπο πραξικόπημα. Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο τρεις μέρες πριν τις εκλογές με τη σύλληψή μου, με βάση ένα απολύτως διάτρητο κατηγορητήριο. Και όταν παρά τις πιέσεις κέρδισα τις εκλογές έκαναν τα πάντα για να μην ορκιστώ και να μην αναλάβω τα καθήκοντά μου. Αυτά είναι αδιανόητα για χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά είναι επειδή θέλουν να διώξουν τους Έλληνες από τον τόπο μας, υφαρπάζοντας τις περιουσίες μας για να εξυπηρετήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τροφοδοτούνται με μαύρο χρήμα. Επειδή ήμουν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο και επειδή υπήρχαν και Αλβανοί που διαφωνούσαν με τις μεθοδεύσεις στην περιοχή και με στήριξαν στις εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας, έστησαν όλη αυτή την παρακρατική σκευωρία σε βάρος μου.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν ξεχνούν τη διαχρονική στήριξη του εθνικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικά δεν ξεχνώ ποτέ και πάντοτε θα αναγνωρίζω, όπου μου δίνεται η ευκαιρία, τα έργα και τον αγώνα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ελληνική μειονότητα, ο οποίος με τιμά με τη φιλία του. Με την υποψηφιότητά μου για την Ευρωβουλή, οι Χειμαρριώτες ξέρουν ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Ότι δεν τους πούλησε κανείς, όπως έλεγαν κάποιοι κι ότι η Ελλάδα μας στηρίζει τον αγώνα για τα δικαιώματά μας».

«Θέλω να γίνει η Αλβανία ένα κανονικό κράτος δικαίου»

Στο εάν η υποψηφιότητά του μπορεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά» στην ένταση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, σχολίασε: «Το ακριβώς αντίθετο θέλω. Η δική μου εκλογή να γίνει καταλύτης, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση. Να αλλάξει την στάση του καθεστώτος προς τους Έλληνες της Αλβανίας αλλά και συνολικά προς όλους τους Αλβανούς πολίτες. Θέλω να γίνει η Αλβανία ένα κανονικό κράτος δικαίου όπου δεν θα μπορεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός να συλλαμβάνει εκλεγμένους αξιωματικούς και να εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων τους. Αυτό είναι προς όφελος όλων των πολιτών, γι' αυτό και αρκετοί και σημαντικοί Αλβανοί πολιτικοί στηρίζουν τον αγώνα μου στη Χειμάρρα».