23 Απριλίου 2024

📺Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα στο γήπεδο! - Δείτε βίντεο


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν τιμώρησε με μία αγωνιστική και 4.000 ευρώ πρόστιμο τον διεθνή τερματοφύλακα Χοσείν Χοσεϊνί επειδή αγκάλιασε μια γυναίκα οπαδό

Η παρουσία των γυναικών στα αθλητικά δρώμενα και δη στους αγώνες που εμπλέκονται ανδρικές ομάδες είναι μια... πονεμένη ιστορία με το καθεστώς της Τεχεράνης τα τελευταία χρόνια να κάνει κάποιες μικρές υποχωρήσεις.

Από το 2019 κι αφού προηγήθηκαν σχεδόν 40 χρόνια απαγορεύσεων, επιτράπηκε η είσοδος τους στα γήπεδα ποδοσφαίρου γεγονός που προέκυψε μετά τον τραγικό θάνατο της 29χρονος Σαχάρ Τζονταγιαρί. Η τελευταία είχε μεταμφιεστεί σε άνδρα για να δει την αναμέτρηση της Εστεγκλαλ με την Αλ Αίν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά έγινε αντιληπτή και συνελήφθη.

Η Τζονταγιαρίμ γνωστή και ως «μπλε κορίτσι» (από τα χρώματα της Εστεγκλάλ) παρέμεινε προφυλακισμένη για δύο ημέρες και αφέθηκε ελεύθερη, αλλά όταν έμαθε ότι θα περάσει από δίκη και κινδυνεύει με 6μηνη φυλάκιση αυτοπυρπολήθηκε για να αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με βαριά εγκαύματα.

Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα και ενώ οι γυναίκες μπορούν πλέον να δουν αγώνες στο γήπεδο, είχαμε ένα διαφορετικό περιστατικό στο οποίο όμως και πάλι εμπλέκεται γυναίκα οπαδός της Εστεγκλάλ, αλλά κι ο διεθνής τερματοφύλακας της ομάδας της Τεχεράνης Χοσεΐν Χοσεϊνί.

Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα στις 12 Απριλίου μετά το τέλος του εκτός έδρας αγώνα της Εστεγκλάλ στην πόλη Αράκ με την ομώνυμη τοπική ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με 1-0 και στο τέλος του αγώνα μια γυναίκα οπαδός της ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να πάρει κάποιο αναμνηστικό από τους ποδοσφαιριστές.

Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα στο γήπεδο! - Δείτε βίντεο

Εκεί οι σεκιούριτι αλλά και οι αστυνομικοί την σταμάτησαν με τον Χοσεϊνί ο οποίος ήταν μπροστά στο σκηνικό να πηγαίνει κοντά της για να την ηρεμήσει...

Ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ανδρών ασφαλείας οι οποίοι σε δευτερόλεπτα απομάκρυναν τον διεθνή ποδοσφαιριστή και στα αποδυτήρια κλήθηκε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία!

Κι αυτό γιατί στο Ιράν το θεοκρατικό καθεστώς απαγορεύει στους άνδρες να αγγίζουν γυναίκες εκτός του οικογενειακού τους κύκλου.

Τελικά ο Χοσεϊνί γλίτωσε τη φυλάκιση, αλλά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 4.400 ευρώ για «κακή συμπεριφορά προς τους αξιωματούχους του αγώνα» όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.