30 Απριλίου 2024

📺ΔΗΛ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΟΧΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ! ΑΨΟΓΟΣ😜😜Μαρινάκης για Βαρτζόπουλο: Μίλησε επιστημονικά – Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις-Κάθε συνέντευξη Κασσελάκη κοστίζει 15 δισ.


Για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «ο κ. Βαρτζόπουλος μίλησε επιστημονικά και εν τέλει υποστηρικτικά ως προς την ανάγκη πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου των γυναικοκτονιών».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε πάντως, δικαιολογημένες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τονίζοντας ότι «όλοι όσοι κατέχουμε δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις μας».

Για τη δικαστική απόφαση για το Μάτι

«Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα αναρτήσουμε πανό με τα ονόματα νεκρών εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε καμία δικαστική απόφαση, ούτε θα κουνήσουμε το δάχτυλο ακόμη και για κάτι που θεωρούμε δικαιολογημένο, αλλά απορώ για όλους αυτούς, που σε άλλες περιπτώσεις φώναζαν και τώρα δεν έχουν βρει να πουν ούτε λέξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις, που έχουν προκληθεί μετά την πρωτόδικη απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η τελευταία, που μπορεί να κατηγορηθεί για λαικισμό, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις και επέμεινε πως χρέος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει πως τέτοιες τραγωδίες δεν θα ξανασυμβούν, αλλά και να θεσπίσει ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο, όπως το έκανε δύο φορές, ήτοι το 2021 και το 2024 και για τον εμπρησμό μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση εδράζεται στην επιεικέστερη νομοθεσία που είχε ψηφίσει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Κασσελάκης στέκεται κάτω από λεφτόδεντρα – Τάζει τα πάντα στους πάντες”

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, περί επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ο Παύλος Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κασσελάκης στέκεται κάτω από λεφτόδενδρα, τάζει τα πάντα στους πάντες, αλλά μόνο στα λόγια, μία μόνο του συνέντευξη κοστίζει σε βάθος 4ετίας 15 δις ευρώ, εάν προσθέσουμε και τη δαπάνη από το έξτρα 5% που ζήτησε για τα κονδύλια υπέρ της Υγείας, όταν το εγκεκριμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της κυβέρνησης κοστίζει 9 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετίας».

Για την αντιπυρική περίοδο

Είπε ακόμη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πως «την τελευταία εβδομάδα, και μια ανάσα πριν τη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 192 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Προχθές, Κυριακή, με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις, μέσα σε μόλις 2,5 ώρες εκδηλώθηκαν 16 ενάρξεις πυρκαγιών εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν στον Ασπρόπυργο. Από την προηγούμενη Δευτέρα έως και χθες πραγματοποιήθηκαν 13 συλλήψεις, σχηματίστηκαν δικογραφίες και ορισμένοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί και οι εμπρησμοί -ακόμα και οι εξ αμελείας- επισύρουν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή έως 200.000 ευρώ, ενώ ο εμπρησμός που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο τιμωρείται με ισόβια».

Υπογράμμισε πως «η κλιματική κρίση είναι εδώ, και όπως επαναλαμβάνει και ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Κικίλιας, «η αντιπυρική περίοδος- η οποία ξεκινά αύριο- θα είναι πολύ δύσκολη και πρέπει όλοι να δείξουμε ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα».

Για την Υγεία

«Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα, υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού προσωπικού, πλην νοσηλευτικού, από τις οποίες οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας», είπε ακόμη ο κ. Μαρινάκης. Αναφέρθηκε και στη δημοσίευση από το υπουργείο Εργασίας πρόσκλησης για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών του ΚΕΠΑ. «Η απόφασή μας αυτή, έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ και αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας προς όφελος των ανάπηρων συμπολιτών μας αλλά και του επιστημονικού προσωπικού των Κέντρων», τόνισε με αναφορά σε όσα δήλωσε η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συνεδρίαση αύριο του ΚΥΣΕΑ

Κλείνοντας και προτού δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαρινάκης είπε πως αύριο, Μεγάλη Τετάρτη στις 10:00, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: