18 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Συκοφαντίες ότι ο Μπελέρης είναι ακροδεξιός


«Ο πρωθυπουργός δε θυμήθηκε τώρα την ομογένεια συνολικά. Η κυβέρνηση έδειξε με συνέπεια τη στάση της στο θέμα του Φρέντι Μπελέρη. Για το νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Αν καταδικαστεί με την ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του, θα εκπέσει του αξιώματός του. Εύχομαι να έχει μία δίκαιη δίκη και να δικαιωθεί. Θα πάμε βήμα-βήμα στην υπόθεση. Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχει ακόμα 41 άξιους υποψήφιους».

Τα παραπάνω τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στο ότι ο Φρέντι Μπελέρης συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στο τι θα γίνει στο Δήμο Χειμάρρας, σε περίπτωση που ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος δε δικαιωθεί από τα πολιτικά δικαστήρια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «συκοφαντίες τους ισχυρισμούς ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι ακροδεξιός», σημειώνοντας ότι «αυτοί που το λένε αυτό, να μην ξεχνάνε ότι συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Παπανώτα σχετικά με τις γυναίκες που υφίστανται οικογενειακή βία, τόνισε ότι σε περίπτωση που τις έκανε αυτές υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, θα είχε γεμίσει το διαδίκτυο με αντιδράσεις. Υπογράμμισε ότι είναι απολύτως καταδικαστέες οι δηλώσεις Παπανώτα και ανέφερε ότι είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την υπόθεση. Τόνισε ακόμα ότι δεν είναι μόνο ο Παπανώτας αλλά υπάρχουν και άλλοι που έχουν προχωρήσει σε διάφορες λεκτικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, σε δικαστές και άλλους.

«Ο πήχης μας τα προβλήματα των πολιτών»

Σε ερώτηση του ethnos.gr για το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές δείχνουν μεγάλη μείωση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας σε σύγκριση με τις περσινές εθνικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε τα ποσοστά των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

«Εμείς δε βάζουμε κανέναν πήχη με αριθμούς. Πήχης μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Στις 9 Ιουνίου θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο λογικές. Αυτή που θέλει να έρθουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα και εκείνη που κάνει, ό,τι μπορεί, για να μην έρθουν τα χρήματα αυτά. Οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα έρθει ένα μήνυμα σταθερότητας από αυτές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είπε ακόμα ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο και τις αποδέχεται πάντοτε η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, μεγαλύτερη αξία έχει το αποτέλεσμα των εκλογών, για το οποίο στην κυβέρνηση υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Στο τέλος της ημέρας οι πολίτες βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινότητα αλλά και συγκρίσιμο έργο από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ίδιος απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν είναι χαμηλό το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτές θα γίνουν το 2027.

«Καμία συγκάλυψη για τα Τέμπη»

Αναφερόμενος στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  σημείωσε ότι υπάρχει μία εν εξελίξει έρευνα, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, όπως θα έπρεπε να γίνει.

«Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτή η συγκάλυψη. Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να απαντήσει και όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα περιμένουμε την απόφασή της. Κάποιοι σκόπιμα μπέρδεψαν έννοιες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υποκριτής ο Κασσελάκης – Ψηφοθήρας ο Ανδρουλάκης

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού, όπως είπε, αναφέρεται σε χουντικά συνθήματα, ενώ τη ίδια στιγμή μιλάει για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

«Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά ισχυρίζεται ότι ιερές έννοιες, όπως η θρησκεία και η πατρίδα, δεν ανήκουν σε κάποιον ιδεολογικό χώρο. Άλλοι είναι εκείνοι που προσπαθούν να αποκτήσουν ιδεολογικό μονοπώλιο σε κάποιες έννοιες. Ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται σε συνθήματα της Χούντας. Μιλάει για τη θρησκεία, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να μιλάει για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Δικός μας στόχος είναι η βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών και να μην εκτιθέμεθα δημοσίως», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ίδιος επιτέθηκε και στο Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με την τοποθέτηση του τελευταίου ότι ο Φρέντι Μπελέρης συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για ψηφοθηρικούς λόγους. Όπως ανέφερε, ψηφοθηρία είναι συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εν ενεργεία ευρωβουλευτή άλλου κόμματος (σ.σ. Θόδωρος Ζαγοράκης).

«Ποτέ στο παρελθόν πολιτικό κόμμα δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιό του εν ενεργεία ευρωβουλευτή άλλου κόμματος. Είναι καλό να αφήσουμε τους πολίτες ήσυχους να αποφασίσουν», σημείωσε.

«Εισαγόμενα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός»

Ως εισαγόμενα χαρακτήρισε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που μαστίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες στο θέμα αυτό με τρεις πυλώνες: Με τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι δικαιολογημένες οι αυξήσεις, με την αύξηση των μισθών και με στοχευμένες παρεμβάσεις όποτε κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο.

Σε ό,τι αφορά το Fly over της Θεσσαλονίκης και τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτό, ο κ. Μαρινάκης το χαρακτήρισε ως εμβληματικό έργο και δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των πολιτών αφού υφίστανται ταλαιπωρία. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση κατέθεσε πλήρη φάκελο στη Δικαιοσύνη και θα περιμένει την απόφασή της. Ωστόσο, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πλευρά της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα πάρκα έχουν καθαρά περιβαλλοντικούς σκοπούς.

«Από την πλευρά μας υπάρχει διάθεση για συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία και καμία διάθεση για υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι μία κυρίαρχη χώρα και στόχος των θαλάσσιων πάρκων η προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο κ. Μαρινάκης.  

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων συνδέονται ρητά με το κυπριακό.

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν σε βάρος του Ισραήλ και τόνισε ότι η Ελλάδα θα κάνει, ό,τι περνάει από το χέρι της, για να μην αποκτήσει η κρίση στη Μέση Ανατολή χαρακτήρα περιφερειακής σύγκρουσης.