16 Απριλίου 2024

📺Καταρρέει άλλο ένα fake news... κάτω από εκτροχιασμένο βαγόνι στα 10 μέτρα από τη γραμμή ο αγωγός και όχι στα 300 μέτρα που λένε οι ψεύτες


Ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ:

Αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει την εγγύτητα του αγωγού υψηλής πίεσης με τη θέση του δυστυχήματος. Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ κατόπιν της σύγκρουσης, ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού.

Το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μετέβη στο σημείο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την ακριβή θέση του αγωγού υψηλής πίεσης στην περιοχή.

Ο ΔΕΣΦΑ πραγματοποίησε επίσης, μετά το δυστύχημα, όλες τις απαραίτητες τεχνικές εκτιμήσεις, συσυμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Επιθεώρησης του αγωγού (In Line Inspection – ILI), για να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα του αγωγού και να αποκλείσει μη ορατές ζημιές.

Δείτε πχ το fake news που διεδιδε μέχρι και ο Αναγνωστάκης που θέλει να γίνει Ευρωβουλευτής:Κατά τ' άλλα ο Μαμουλάκης βρήκε το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ και ο αγωγός ήταν 300 μέτρα μακριά: