19 Απριλίου 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Μητσοτάκης ρίχνει... Άγκυρα στη φιλοξενία: Υποδοχή Τούρκων στη Λέσβο με selfies και κουβεντούλα


Με ενθουσιασμό υποδέχονται τα τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη-«έκπληξη» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Με ενθουσιασμό υποδέχονται τα τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη-«έκπληξη» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ο οποίος φορώντας το καπέλο του οικοδεσπότη, υποδέχθηκε 92 Τούρκους τουρίστες που έφτασαν με πλοίο από το Αϊβαλί, προσφέροντας χαμόγελα και αναμνηστικές selfies.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ μεταδίδει την είδηση με τον τίτλο «Ο Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με τους Τούρκους τουρίστες» και αναφέρει ότι «ο Μητσοτάκης έκανε έκπληξη και καλωσόρισε στο λιμάνι της Μυτιλήνης 92 Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν από το Αϊβαλί. Ο Έλληνας αρχηγός συνομίλησε με τους Τούρκους τουρίστες και έβγαλε selfies.

`
Η έκπληξη αυτή, που δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έλαβε χώρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Τούρκους επισκέπτες. Μεταξύ των τουριστών βρισκόταν και ο αντιδήμαρχος του Αϊβαλί, Αλί Τζάλε, με τον οποίο ο Μητσοτάκης αντάλλαξε απόψεις για την τουριστική συνεργασία και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο παρουσιάζεται ως έναν έμπρακτο δείγμα διπλωματίας και μία θερμή χειρονομία φιλίας.

Μαρία Ζαχαράκη
EΘΝΟΣ