15 Μαΐου 2024

Πορτοσάλτε: Ο Κασσελάκης, με καμπάνια εθνικών εκλογών στις 9 Ιουνίου, παίζει τα ρέστα του…


Άρης Πορτοσάλτε

Αν δεν το μάθατε, το κόμμα Κασσελάκη μας πληροφορεί ότι στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για εθνικές εκλογές! Ο αρχηγός Κασσελάκης θέλει, με κάθε τρόπο, να επιβιώσει στο πολιτικό «survivor». Και «τρολάρει τον εαυτό του. Ετοίμασε καμπάνια, βασισμένη στα γνωστά, τα τετριμμένα περί των φοροελαφρύνσεων και ισοπέδωσης της ακρίβειας. 

Εύκολα λέγονται και δύσκολα εφαρμόζονται…

Το σενάριο έχει εννοείται «λεφτόδενδρο». Στη νέα εκδοχή του Κασσελάκη, «φυτρώνει» με το λίπασμα μιας έκτακτης εισφοράς που θα επιβληθεί στα πλεονάζοντα κέρδη των Τραπεζών. Άπαξ. Θα είναι εισφορά ποσοστού 90% για τα υπερκέρδη του 2023! 

Και αμέσως, οι… κακεντρεχείς, να σκεφτείτε και τι θα γίνει την επόμενη χρονιά; Μα, αφήστε τον άνθρωπο να απολαύσει την ιδέα του. Για τα επόμενα χρόνια έχει ο Θεός! Κάτι θα σκεφτεί το κοφτερό μυαλό του Προέδρου. Μήπως, θα έχει κάποια εμπλοκή στα φορολογικά έσοδα του 2024; Όνειρα κάνει…

Άλλωστε κι ο προκάτοχος του, το 2014, τα ίδια δεν σκεφτόταν; Ερχόταν, τότε, έμφορτος αριστερών ιδεών ο Α. Τσίπρας με σκοπό να φορολογήσει μόνο τους πλούσιους, όπως το φανταζόταν στο ξέχειλο από ιδεοληψίες μυαλό του. Κάποια στιγμή, του είπαν πως είναι μόνο κάποιες ελάχιστες εκατοντάδες εκείνοι που δηλώνουν φορολογητέο εισόδημα της τάξεως άνω των 200.000 ευρώ κι οι οποίοι αδύνατον να συντηρήσουν με τον φόρο τους τα εκατομμύρια των πολιτών, συν το κόστος λειτουργίας του Κράτους. Έτσι, απομακρύνθηκε από τη φαντασιακή πραγματικότητα και προσγειώθηκε στην κανονική.

Τώρα, πήρε σειρά ο Κασσελάκης να σκαρφιστεί εκστρατεία σαν μια εκδοχή εθνικών εκλογών, καθώς στις επερχόμενες ευρωεκλογές παίζει την πολιτική του επιδίωξη να σταθεί ως πολιτικός αρχηγός. Κοινώς σπρώχνει τα ρέστα του στο κέντρο του τραπεζιού. Με ποσοστό 18%, στις 9 Ιουνίου ο Κασσελάκης κατοχυρώνει πλήρως την κυριαρχία του στο κόμμα, το οποίο γίνεται απόλυτα προσωποπαγές. Πολλοί… σύντροφοι του, το πιθανότερο, θα εκπαραθυρωθούν. Μικρότερο ποσοστό από το 17,83%, το αποτέλεσμα Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2023, θα στρέψει όλους τους άλλους εναντίον του προέδρου από το Μαϊάμι. Η ποσοστιαία απόσταση από τον εκλογικό πήχη του κόμματος Κασσελάκη έχει φυσικά τη σημασία της για τη σφοδρότητα των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν. 

Συνεπώς, ο πρόεδρος Στέφανος, πήρε την προσπάθεια πάνω του, διότι τον εαυτό του παίζει κορώνα γράμματα. Το «κερδίζει-χάνει» είναι ζωτικής σημασίας για τον ίδιο. Θα έχετε αντιληφθεί ότι ο τίτλος «ΣΥΡΙΖΑ» έπαψε να υπάρχει. Σβήστηκε. Ακόμη και στο πούλμαν που νοίκιασε για την πανελλαδική περιοδεία εικονίζεται μόνο το πορτρέτο του. Στην εκδοχή ότι καταφέρνει να πάρει το ποσοστό για το οποίο δίνει τη μάχη της ζωής του, το κόμμα, ήδη ιδιοκτησία του, θα είναι, πλέον, επισήμως.

Όσο παλιό και ξεπερασμένο είναι το περιεχόμενο της εκστρατείας του, άλλο τόσο επιτυχημένη είναι η επιλογή του να γίνει ανταγωνιστικός στον Μητσοτάκη, κινούμενος εντός του πολιτικού πεδίου στον οποίο απευθύνεται ο Πρωθυπουργός. Αυτό που λανθασμένα δεν το επέλεξε ο Ανδρουλάκης, τολμά να το διεκδικήσει ο Κασσελάκης. Σωστά το σκέφτηκε. Ο τρόπος που το κάνει είναι όλος λάθος. Θα φανεί, εάν έχει αντοχές να στρωθεί στο μάθημα και να βελτιώσει τη μέθοδο του.

Ο Κασσελάκης στοχεύει την εκλογική πελατεία του Μητσοτάκη. Αυτή θεωρεί πως είναι η «πηγή» που θα αντλήσει τη δύναμη του. Έχει κι ένα ακόμη πλεονέκτημα. Του παραχωρεί, δωρεάν, πεδίο ο Ανδρουλάκης. Εκεί που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εισχωρήσει για να «κλέψει» ψηφοφόρους από τον Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο Ανδρουλάκης αναλώνει, ματαίως, δυνάμεις προκειμένου να συγκινήσει οπαδούς του οι οποίοι οριστικά  εγκατέλειψαν το πρώην κόμμα τους. Κι έτσι δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χάνει…

Απομένει, συνεπώς, στο κόμμα Κασσελάκη να απευθύνεται σε μια «μάζα» ανθρώπων που κρατούν την αποκαλούμενη αντισυστημική συμπεριφορά, απολίτικη και σε μεγάλο βαθμό λούμπεν. Ο Κασσελάκης, προφανώς, προσποιείται. Δεν ταυτίζεται με τον κόσμο αυτό. Τον χρησιμοποιεί για να επιχειρήσει να λάβει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Το σκηνικό, άλλη μια φορά, ευνοεί τον Κ. Μητσοτάκη. Προβάλλει ως ο σοβαρός, τον οποίο οι πολίτες θα εμπιστευτούν για να συνεχίσει απρόσκοπτα την Διακυβέρνηση.

Και να τον παρακινήσουν για πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις!

Να δούμε…

liberal.gr