28 Μαΐου 2024

📺Μαρινάκης Το υπουργείο Εσωτερικών ίσως προσφύγει κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ύστερα από την σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την επιβολή προστίμων στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «One» και στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι η απόφαση της Αρχής επιβεβαιώνει όλα όσα η κυβέρνηση είχε πει από την αρχή της υπόθεσης, ότι δηλαδή η διαρροή, που «κάκιστα έγινε», πραγματοποιήθηκε στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές του 2023 και ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την επιστολική ψήφο.

«Τώρα επιβεβαιωνόμαστε. Μετά και τις παραιτήσεις που υπήρξανε και τις ευθύνες που ανελήφθησαν από κάποια πρόσωπα, επανέρχεται η αντιπολίτευση, ενώ φαίνεται ότι δεν υφίσταντο αυτά τα οποία έλεγαν και συνεχίζουν να μιλάνε για παραίτηση Κεραμέως. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι θυμίζει λίγο αυτό με τον λύκο και τα πρόβατα. Έχουνε χάσει οι έννοιες την αξίας τους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, τα χαρακτήρισε χωρίς ουσία κάνοντας λόγο για «εμμονική αντίδραση» και για κατάχρησή τους από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ανέφερε ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων «γκρεμίζει την προπαγάνδα» των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει και στη σχετική του ανακοίνωση θα μελετήσει την απόφαση και αναλόγως θα πράξει.

«Η κυβέρνηση βγήκε από την αρχή μπροστά», ανέφερε και σημείωσε ότι το υπουργείο έχει το δικαίωμα είτε να προσβάλλει την απόφαση, είτε να αναζητήσει την αστική ευθύνη από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση. «Οποιοσδήποτε κατέχει δημόσια θέση, η υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός κ.λπ. έχει υποχρέωση να ασκήσει όλα τα νομικά εργαλεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: