09 Μαΐου 2024

📺Π. Μαρινάκης: Με την υποψηφιότητά του ο Μπελέρης θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη


«Με την υποψηφιότητα του, ο Φρέντης Μπελέρης, θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Συμβολίζει την έμπρακτη στόχευση στην προάσπιση όλων των δίκαιων αιτημάτων που έχουν τεθεί από τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει μιλήσει πολλές φορές για τα δικαιώματα των πολιτών στη Χειμάρρα. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμάται όταν πλησιάζουν οι εκλογές να επισκεφθεί την ομογένεια. Γιατί κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία, όταν οι ίδιοι δεν έχουν βάλει στο ψηφοδέλτιό τους κάποιον υποψήφιο από την ομογένεια;», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Ελλάδα, ο Π. Μαρινάκης, δήλωσε: «Την Τρίτη 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ακόμα καμία ενημέρωση για τον τόπο της εκδήλωσής».

Π. Μαρινάκης: Η τοξικότητα είναι η κύρια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη που ανήρτησε ο ίδιος στα social media, ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», ο Π. Μαρινάκης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει προηγούμενο χυδαιότητας. Υπάρχει προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας από τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι αδιανόητο αυτό που είπε και μην ξεχνάμε ότι κάποια από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδειάζουν τον Στ. Κασσελάκη. Εξάλλου, η τοξικότητα είναι η κύρια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πορευθούμε σε κλίμα τοξικότητας, πόλωσης και διχασμού. Είναι κάτι που κάνει μόνο κακό στη χώρα», τόνισε.

«Ο Πολάκης όπως και άλλοι, προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με διάφορους τρόπους. Είναι καθήκον και της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης να προστατεύουμε τους πολίτες και να μεταφέρουμε μόνο την αλήθεια».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Τουρκία - Η έκθεση για το Κράτος Δικαίου

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13 Μαΐου θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφορικά με την έκθεση για το Κράτος Δικαίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι: «Η ίδια η επίσημη έκθεση για το Κράτος Δικαίου αναγνωρίζει πρόοδο, σημαντική πρόοδο. Η αντιπολίτευση περίμενε στη "γωνία" για να εργαλειοποιήσει οποιαδήποτε δήλωση της Γιούροβα. Ας μην εμφανίζουμε τη χώρα μας σαν μια χώρα με "απολιταρχικό καθετώς", μόνο και μόνο για να κάνουμε "αντιπολίτευση"».

Π. Μαρινάκης: Προτεραιότητά μας η μείωση της ανεργίας

«Επιπλέον, εντός του Μαΐου, αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 νέους από 18-29 ετών, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν προγράμματα για την κατάρτιση 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ένας από τους βασικούς στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας.

«Μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα Jobmatch που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.