16 Μαΐου 2024

ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟ@ΤΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΡΙΞΕΙ;🤦‍♂️🤷‍♂️Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη»


Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο νέος Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας των ΣΚΟΠΙΩΝ προχώρησε σε νέα πρόκληση.

Σε δηλώσεις του υποστήριξε πως αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα της χώρας να αποκαλείται όπως επιθυμεί ενώ ερωτηθείς από δηοσιογράφο ο οποίος τον κάλεσε να σχολιάσει τις δηλώσιες της Σιλιάνοφσκα στην ορκωμοσία της, τόνισε ότι ήταν αξιοπρεπής και ότι «περίμενε συγχαρητήρια από τον νότιο γείτονά μας». Μεταξύ άλλων κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις- όπως τις χαρακτήρισε- προς τη χώρα του και εάν έχει πρόβλημα να πάει στο δικαστήριο της Χάγης.

«Περιμένουμε να έχουμε καλές και άριστες σχέσεις γειτονίας. Εκτιμώ ότι το VMRO και η κυβέρνηση εκεί υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχουν τη δική τους θέση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει αυτή η συμφωνία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μίτσκοσκι, χαρακτηρίζοντας «βασικό του ανθρώπινο δικαίωμα» να αποκαλεί τη χώρα του όπως εκείνος επιθυμεί στον δημόσιο λόγο και στα Μέσα Ενημέρωσης.

«Δεν έχουμε καμία παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και χρησιμοποιώ αυτή την ευκαιρία για να πω στους φίλους μας από την Ελλάδα να σταματήσουν τις απειλές. Ας κοιτάξουμε το μέλλον, αυτά είναι έγγραφα που αποτελούν μέρος του νόμου. Αν νομίζουν ότι παραβιάσαμε τη συμφωνία, τότε υπάρχει Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, οπότε εκεί μπορούμε να τα πούμε. Δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό, καλώ να έχουμε φιλικές σχέσεις, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Και αν κάποιος περιμένει από το VMRO να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, να είστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε ο Σκοπιανός πολιτικός.