13 Μαΐου 2024

📺Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Προσκεκλημένος στο δείπνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Σε μία πρόσκληση που αποτελεί έκπληξη προχώρησε η τουρκική προεδρία για το δείπνο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, καθώς το «παρών» θα δώσει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αναβαθμίζεται το δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απόψε, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα. Η τουρκική προεδρία απηύθυνε πρόσκληση και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους δεν θα είναι μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί και συνεργάτες των δυο ηγετών.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη θετική προσέγγιση που δείχνει η Άγκυρα στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική πρωτεύουσα.
Η παρουσία των διοικητών των μυστικών υπηρεσιών των δυο χωρών, του Ιμπραήμ Καλίν και του Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο δείπνο και η συνάντηση τους την ώρα που πραγματοποιείται η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι άλλο ένα δείγμα της προσπάθειας σταθεροποίησης του θετικού κλίματος μεταξύ των δυο χωρών.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα - Στις 15:30 η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα της επίσκεψης εργασίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα είναι το ακόλουθο:
  • 14:55 Άφιξη κ. Πρωθυπουργού στην Άγκυρα
  • 15:30 Yποδοχή κ. Πρωθυπουργού από τον Τούρκο Πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο
  • 15:45-16:30 Συνάντηση περιορισμένης σύνθεσης κ. Πρωθυπουργού με Τούρκο Πρόεδρο (1+2)
  • 16:30-17:15 Διευρυμένες συνομιλίες (1+10)
  • 17:15-17:45 Δηλώσεις στον Τύπο
  • 18:00-19:15 Επίσημο Δείπνο
  • 19:45 Αναχώρηση κ. Πρωθυπουργού από Άγκυρα