06 Μαΐου 2024

📺Ανάσταση με επεισόδια στην Κύπρο – Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έκαψαν περιπολικό – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Επεισοδιακό ήταν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό, στην Κύπρο, καθώς ομάδα νεαρών έκαψε όχημα της αστυνομίας και επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com, η Αστυνομία έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων στις 22:30 που ανέφεραν ότι, στο δρόμο Ύψωνα προς Ερήμη, υπήρχαν συγκεντρωμένα αρκετά άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής ομάδας και της ΜΜΑΔ τα οποία μόλις στάθμευσαν τα περιπολικά, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα ευθείας τροχιάς, κροτίδες και πέτρες.

Κατά την επίθεση, έβαλαν φωτιά σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα τέσσερα περιπολικά οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.




Οργανωμένη επίθεση εναντίον της, λέει η Αστυνομία

Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

«Γίνονται εξετάσεις και αναζητούνται τα οποιαδήποτε τεκμήρια στην περιοχή που μπορούν να μας βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Να αναφέρουμε ότι έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί κάποια τεκμήρια, όπως μπουκάλες με εύφλεκτες ύλες και άλλα αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις» είπε σε δηλώσεις του για το επεισόδιο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε σε οργανωμένη επίθεση κατά της αστυνομίας, η οποία προκλήθηκε από την έντονη παρουσία της υπηρεσίας τις προηγούμενες ημέρες και στην εντατικοποίηση των ελέγχων και των συλλήψεων για πάταξη του φαινομένου των λαμπρατζιών και των κροτίδων.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή για να επιβάλουν τη τάξη, έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι νεαροί παρενοχλούσαν οδηγούς ρίχνοντας μολότοφ, κροτίδες και πέτρες, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 100 κουκουλοφόρους. «Αφού στάθμευσαν τα οχήματα τους, δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους κι έριξαν προς το μέρος των οχημάτων και των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, κροτίδες και πυροτεχνήματα ευθύβολης τροχιάς».