02 Μαΐου 2024

Πορτοσάλτε: ΣΥΡΙΖΑ και ψέμα, απόλυτη ταύτιση


Άρης Πορτοσάλτε

Απογείωσε ο Σ. Φάμελλος την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να καταφεύγει στο ψέμα σαν εργαλείο πολιτικής. Ισχυρίστηκε στη Βουλή, ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τον όλεθρο στο Μάτι, εκδόθηκε με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν από τον Γ. Φλωρίδη. Στον Σ. Φάμελλο απάντησε αμέσως ο υπ. Δικαιοσύνης και τον διέψευσε. Αμετανόητο χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, σημειώνοντας πως στελέχη της αξ. Αντιπολίτευσης έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν  τις δηλώσεις του Δ. Βερβεσού, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο πρόεδρος των δικηγόρων υπήρξε κατηγορηματικός. Κατά την έκδοση της απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι, ΔΕΝ ίσχυε ο Νόμος Φλωρίδη. Άλλωστε, οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, που ψήφισε μόνο η Νέα Δημοκρατία και κανένα άλλο κόμμα από την Αντιπολίτευση, τέθηκαν σε εφαρμογή χθες 1η Μαΐου 2024…

Ο Σ. Φάμελλος χωρίς καμία συστολή, χωρίς ντροπή, πέταξε με άνεση το καραμπινάτο ψέμα στη Βουλή. Είχε προηγουμένως προλάβει να χαρακτηρίσει ψεύτη τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις ευεργετικές διατάξεις του Π.Κ., βάσει των οποίων εκδόθηκε η απόφαση. Ανέλαβε, προφανώς, να συσκοτίσει το ήδη διάφανο στην αντίληψη της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση Τσίπρα λίγα 24ωρα προτού ηττηθεί στις εκλογές του 2019, είχε προλάβει να ψηφίσει ευνοϊκές διατάξεις και μείωση ποινών φυλάκισης για ενδεχόμενες δικαστικές εμπλοκές στελεχών της. Ο Κ. Μητσοτάκης έκρινε πως δεν χρειαζόταν να διευκρινιστούν οι καταστάσεις επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα-Καμμένου. 

Υπήρξε πρωταγωνιστής στη συνειδητή παραπλάνηση και τον εμπαιγμό των Ελλήνων, εκείνο το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018, ο Σ. Φάμελλος. Εικονίζεται να συμμετέχει στη σύσκεψη παρωδία που ετοίμασε ο κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας υπό τις οδηγίες Παππά-Τζανακόπουλου-Πολάκη για να διασωθεί ο τότε Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Κι ενώ στους δρόμους του Ματιού κείτονταν 104 απανθρακωμένοι κάτοικοι, ο Τσίπρας παρίστανε τον ανήξερο μπροστά στις κάμερες. Ότι δήθεν ενημερωνόταν μόλις εκείνη την ώρα και ρωτούσε εάν θα πετάξουν τα αεροσκάφη το επόμενο πρωί. Η φωτιά στο μεταξύ είχε σβήσει, αφού είχε κάψει κτήρια και είχε σκοτώσει εγκλωβισμένους ανθρώπους. Την ώρα που μεταδιδόταν τηλεοπτικά η σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Τόσκα, Φάμελλο και των κρατικών αξιωματούχων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκατοντάδες κάτοικοι στην παραλία κι άλλοι μέσα στη θάλασσα περίμεναν τη διάσωση τους. Ασυντόνιστο το Κράτος υπό τη διοίκηση των Αριστερών ριζοσπαστών και σε αυτό. Λίγες ημέρες αργότερα ο Α. Τσίπρας επιβιβάστηκε στη θαλαμηγό της κυρίας Παναγοπούλου κι έφυγε για κρουαζιέρα στο Ιόνιο, να ξεσκάσει…

Όμως, όπως συμβαίνει στη ζωή ο καιρός περνά, ο χρόνος κυλά και φέρνει συνήθως τη λήθη. Όλα ξεχνιούνται, οπότε οι πρωταγωνιστές ξεμυτίζουν και πάλι «αμόλυντοι» στην πολιτική αγορά.

Πράγματι τα γεγονότα μπορεί να λησμονηθούν, εκτός από τις συνήθειες! Αυτές, παραμένουν αναλλοίωτες…

Αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να εγκαταλείψει τη συνήθεια να λέει ψέματα; Μπορεί να συναντήσει την κανονικότητα;

ΟΧΙ! Φαρδιά πλατιά…

Η καταφυγή του στο ψέμα είναι μια εγγενής κατάσταση στο κόμμα. Η συνάφεια με τον λαϊκισμό δεν αφήνει κανένα περιθώριο κανονικότητας. Όσο κι αν προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα του κόμματος, ματαιοπονούν.

Υπάρχει και κάτι ακόμη,

Το Μάτι είναι το όνειδος για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι όπως φαίνεται στοιχειώνει ακόμη…

ΥΓ: Με την ευχή να νιώσουμε και να συμμετάσχουμε στην κατάνυξη του Θείου Δράματος.

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα.

liberal.g