24 Μαΐου 2024

📺Σηκώθηκε έφυγα ο Μητσοτάκης όταν ο Βελόπουλος άρχισε τα ψεμματα στη Βουλή


Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη Βουλή.

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια όσο δεν συμμορφώνεται η Βόρεια Μακεδονία – Ο Βελόπουλος έχει κάνει καριέρα με τις εξάρσεις
«Γιατί δεν ακούτε τον κύριο Παπαλεξόπουλο – τον ξέρετε κύριε πρωθυπουργέ; – τι είπε στον Παπαχελά; Τον ρωτάει ο Παπαχελάς: “Γιατί δεν έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα; Τι τους αποθαρρύνει τους επενδυτές;” Και λέει ο κύριος Παπαλεξόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ: Δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση είναι τα δύο πρώτα. Στο μυαλό των ξένων – λέει ο Παπαλεξόπουλος – η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική. Ο κύριος πρωθυπουργός από το 2019, γιατί φαινόταν μεταρρυθμιστής, ανέλαβε την πρωθυπουργία με μία λέξη: μεταρρύθμιση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος.

«Πότε το είπε αυτό;», ρώτησε ο πρωθυπουργός.

«Έχει μια βδομάδα, δέκα μέρες στον Παπαχελά», απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

«Μπορείτε να μας βρείτε το σχετικό απόσπασμα;», ρώτησε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει και σε βίντεο, θα σας το στείλω κιόλας», αντέτεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Ότι είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ ότι η κατάσταση είναι απελπιστική… Θα μας το δώσετε;», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στο μυαλό των ξένων  η κατάσταση είναι απελπιστική», επανέλαβε ο κ. Βελόπουλος.

«Θα μου το βρείτε να μου το δώσετε;», επέμεινε ο πρωθυπουργός.

«Δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

«Θα αναφέρετε στην ομιλία σας τι είπε…», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ωστόσο και λίγα μόλις λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε:

«Πόσα χρόνια πρέπει να κυβερνήσετε για να κάνετε τις μεταρρυθμίσεις που λέτε από το 2019; Πέστε μας… Θέλετε 20 χρόνια, 30 χρόνια; Πείτε μας.. Ώστε να μην πηγαίνει ο Έλληνας στην εφορία στην Εύβοια και τον εκβιάζει ο εφοριακός, ο οποίος είναι κομματικό σας στέλεχος. Η εφοριακός η διευθύντρια. Κι αν δεν υπήρχαν οι πολίτες, κύριε πρωθυπουργέ, δεν θα μαθαίναμε τίποτα για τα λαμόγια. Είδα τη βραβεύσατε. Ήταν ο Αυτιάς, ήταν ο Σπανάκης, το είδα.. ήταν εκεί άνθρωποι δικοί σας».

«Σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα» , ανέφερε ο πρωθυπουργός και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Δείτε το βίντεο: