24 Ιουνίου 2024

Ο ανήλικος Γιαμάλ απαγορεύεται να "εργάζεται"μετά τις 23:00 στη Γερμανία και η ισπανική ομοσπονδία μπορεί να φάει πρόστιμο


Όπως αποκαλύπτουν Bild και ZDF η παρουσία του 16χρονου στους βραδινούς αγώνες παραβιάζει την σχετική νομοθεσία της Γερμανίας για την εργασία ανηλίκων - Καμία ενημέρωση από την UEFA στους Ισπανούς

Μια περίεργη ιστορία έφεραν στο φως της δημοσιότητας από τη Bild και το ZDF προκαλώντας μια μικρη ανησυχία στο στρατόπεδο της Ισπανίας εν όψει της συνέχειας του Euro 2024...

Τα δύο γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι η παρουσία του Λαμίν Γιαμάλ στην ενδεκάδα της Ισπανίας στους βραδινούς αγώνες (η σέντρα των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 τοπική ώρα) παραβιάζει την νομοθεσία για την εργασία ανηλίκων.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται να εργάζονται μετά τις 20:00 (πάντα ώρα Γερμανίας) όλοι όσοι είναι κάτω των 18 ετών, ενώ οι αθλητές κάτω των 18 επιτρέπεται να εργάζονται έως τις 23:00.

Με τους αγώνες των ομίλων να ολοκληρώνονται στις 22:45 και με 22:50 (αναλόγως τις καθυστερήσεις) θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ωστόσο σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία ως κομμάτι της εργασίας θεωρείται και η παρουσία του αθλητή στα αποδυτήρια για το ντους ή στη μεικτή ζώνη για δηλώσεις οπότε υπάρχει παραβίαση, ενώ όταν αρχίσουν τα νοκ άουτ ματς υπάρχει πάντα η πιθανότητα της παράτασης και των πέναλτι.

Όπως ανέφερε ειδικός εργατολόγος στο ZDF η Ισπανία θεωρητικά δεν κινδυνεύει με αθλητικές κυρώσεις (αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση συμμετοχής του παίκτη), αλλά με χρηματικό πρόστιμο το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τις 30.000 ευρώ καθώς ήδη έχει γίνει μια παράβαση (στον αγώνα με την Ιταλία) και εφόσον ο προπονητής του τον επιλέξει στον σημερινό αγώνα (24/6, 22:00) με την Αλβανία θα είναι... υπότροπος.

Μετά τον αρχικό αιδφνιδιασμό στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας ήρθαν σε επαφή με την UEFA κι οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές.

Ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός κι αν ξαφνικά σήμερα το βράδυ την ώρα του αγώνα στο Ντίσελντοφ εμφανιστεί η τοπική επιθεώρηση εργασίας και διακόψει τον αγώνα συλλαμβάνοντας τον Γιαμάλ και τον αρχηγό της ισπανικής αποστολής.